play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Usluga upravljanja sortirnicom Varaždin

 

Nakon što je završila izgradnja postrojenja za odvojeno prikupljanje otpada na lokaciji Motičnjak za koje je proveden probni rad te je ishođena uporabna dozvola, Grad Varaždin, temeljem obveza iz ugovora o financiranju izgradnje postrojenja EU sredstvima, provodi prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima radi pokretanja postupka javne nabave: Usluga upravljanja Sortirnicom Varaždin na rok od 60 mjeseci. Prethodno savjetovanje je objavljeno u Elektroničkom oglasniku javne nabave i otvoreno je do 20. studenog 2023. godine.

 

Radi se o upravljanju postrojenjem za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada za 121.349 stanovnika s područja gradova Varaždina, Ivanca, Lepoglave te općina Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Jalžabet, Klenovnik, Mali Bukovec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec, Vidovec, Vinica i Visoko koje su 25. lipnja 2020. godine potpisale Sporazum o sufinanciranju izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje te Sporazum o korištenju postrojenja.

 

Očekuje se da će Sortirnica nakon provedbe javnog natječaja za upravitelja, početi s radom već početkom iduće godine te će to biti značajan iskorak u kvaliteti gospodarenja otpadom na području Grada Varaždina i susjednih jedinica lokalne samouprave i siguran temelj za podizanje stope reciklaže odvojeno prikupljenog otpada kao jednog od ključnih europskih ciljeva u gospodarenju otpadom.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Ulaznice za varaždinske bazene vraćene na staro

  Zbog poskupljenja uzrokovanih prelaskom na euro i velikih inflatornih pritisaka na standard građana, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je zatražio od uprave Gradskih bazena vraćanje cijena ulaznica za građane na one koje su vrijedile do 31. prosinca prošle godine. Cijene ulaznice za korištenje varaždinskih gradskih bazena tako će od 1. veljače ove godine   biti vraćene na staro. Tako će primjerice sat vremena za odraslu osobu ponovo umjesto 3 stajati eura 2,40 eura, […]

  today19/01/2023 52

  0%