play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Šetnjom od Pake do Čanjeva umirovljenici obilježili Dan djedova i baka

 

 

Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba, kojega je papa Franjo ustanovio lani 31. siječnja, obilježava se svake godine, četvrte nedjelje u srpnju, koja se najviše približava blagdanu sv. Joakima i Ane, Isusovih djeda i bake. Više od 70 umirovljenika tim je povodom sudjelovalo u šetnji od Pake do utvrde Čanjevo.

 

Šetnji se pridružio i župan Anđelko Stričak te čestitao svim djedovima i bakama njihov dan.

– Svako razdoblje života nosi svoje čari i radosti, pa tako i biti baka ili djed. Vjerujem da se svi rado prisjećamo svojih baka i djedova te njihovih životnih priča i poruka. Zahvaljujem se Jadranki Bahlen, županijskoj vijećnici ujedno i predsjednici Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije na inicijativi i organizaciji ove šetnje. Hvala i svima koji su s nama pješačili od Pake do Čanjeva te vam od srca čestitam Dan baka i djedova – rekao je župan.

 

Šetnju umirovljenika predvodila je predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

– Trudimo se naše umirovljenike držati aktivnima stoga tijekom cijele godine održavamo niz aktivnosti i druženja. Ovaj dan, posvećen svim djedovima i bakama daje jednu posebnu draž i priznanje za veliku ulogu koju imamo u životima naših najmlađih te smo ga iz tog razloga odlučili proslaviti na ovaj način gdje uz šetnju i druženje svaka baka i svaki djed ima priliku s ostalima razmijeniti iskustva ili se jednostavno pohvaliti svojim unucima – rekla je Bahlen.

 

Po dolasku na utvrdu Čanjevo umirovljenike je dočekao i načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%