play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radovi u Varaždinu: obnova pročelja iz sredstava spomeničke rente

U centru Varaždina trenutno se na više lokacija provodi sanacija pročelja u sklopu Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina. Sufinanciranje Programa obavlja se bespovratnim sredstvima osiguranim u Proračunu Grada Varaždina za proračunsku godinu iz sredstava spomeničke rente.

 

Grad Varaždin pritom sufinancira iznos od ukupno potrebnih sredstava za provođenje Programa:

 

 1. a) do maksimalno 50% iznosa –  radovi na pročeljima i krovu građevina koje su pojedinačno zaštićeno kulturno dobro;
 2. b) do maksimalno 40% iznosa – radovi na pročeljima i krovu građevina koje nisu pojedinačno kulturno dobro, a nalaze se u zonama A i B;
 3. c) do maksimalno 15% – iznosa radovi na uličnim pročeljima i krovu građevina koje nisu pojedinačno kulturno dobro, a nalaze se na području kulturno-povijesne cjeline u zoni C.

 

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj istaknuo je kako mu je drago da građani koriste ovu mogućnost subvencioniranja i kako Grad želi pomoći vlasnicima u obnovi da centar Varaždina bude ljepši, uređeniji, siguran za prolaznike. Kazao je kako je često problem u suvlasničkim odnosima jer u skladu sa zakonskim odredbama, za velike popravke u zgradi koja ima više suvlasnika treba biti 100% suglasnost suvlasnika.“Grad Varaždin i dalje će provoditi Program sanacije i obnove pročelja i krovova građevina, a pozivam građane da prate javne pozive i odazovu se u što većem broju jer uređen grad na ponos je svim Varaždincima, ne samo vlasnicima objekata.“ – rekao je gradonačelnik.

Novi javni poziv na koji će se građani moći javiti bit će objavljen u veljači 2022. godine.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade”

  Grad Varaždin je u ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine uspješno predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa svim dokazima. Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pokrenula je postupak certificiranja hrvatskih gradova za politike usmjerene mladima i objavila je 25. siječnja 2021. godine javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa standardima kvalitete lokalnih politika za mlade koje je potrebno zadovoljiti. Osam je glavnih […]

  today11/03/2021 18