play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radovi u Varaždinu: obnova pročelja iz sredstava spomeničke rente

U centru Varaždina trenutno se na više lokacija provodi sanacija pročelja u sklopu Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina. Sufinanciranje Programa obavlja se bespovratnim sredstvima osiguranim u Proračunu Grada Varaždina za proračunsku godinu iz sredstava spomeničke rente.

 

Grad Varaždin pritom sufinancira iznos od ukupno potrebnih sredstava za provođenje Programa:

 

 1. a) do maksimalno 50% iznosa –  radovi na pročeljima i krovu građevina koje su pojedinačno zaštićeno kulturno dobro;
 2. b) do maksimalno 40% iznosa – radovi na pročeljima i krovu građevina koje nisu pojedinačno kulturno dobro, a nalaze se u zonama A i B;
 3. c) do maksimalno 15% – iznosa radovi na uličnim pročeljima i krovu građevina koje nisu pojedinačno kulturno dobro, a nalaze se na području kulturno-povijesne cjeline u zoni C.

 

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj istaknuo je kako mu je drago da građani koriste ovu mogućnost subvencioniranja i kako Grad želi pomoći vlasnicima u obnovi da centar Varaždina bude ljepši, uređeniji, siguran za prolaznike. Kazao je kako je često problem u suvlasničkim odnosima jer u skladu sa zakonskim odredbama, za velike popravke u zgradi koja ima više suvlasnika treba biti 100% suglasnost suvlasnika.“Grad Varaždin i dalje će provoditi Program sanacije i obnove pročelja i krovova građevina, a pozivam građane da prate javne pozive i odazovu se u što većem broju jer uređen grad na ponos je svim Varaždincima, ne samo vlasnicima objekata.“ – rekao je gradonačelnik.

Novi javni poziv na koji će se građani moći javiti bit će objavljen u veljači 2022. godine.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dani HURIN-a: Lokalni radiji opstaju, proizvode kvalitetan programski sadržaj i uživaju najveće povjerenje

  I uz otežane uvjete poslovanja zbog pandemije te pad prihoda, lokalni radiji opstaju, proizvode kvalitetan programski sadržaj i uživaju najveće povjerenje slušatelja, zaključak je prvog dana održavanja Dana HURIN-a u Svetom martinu na Muri.   U Svetom Martinu na Muri otvoreni su Dani HURiN-a u organizaciji Hrvatske Udruge radijskih nakladnika. Okupili su stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija. Dane HURiN-a otvorio je Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture […]

  today23/11/2021 51

  0%