play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osmi rođendan Impuls poezije u kafiću uz poznatu hrvatsku književnicu

Udruga Ritam misli i ove godine daruje Varaždincima i gostima čarobnu večer poezije. Osmi rođendan Impuls poezije u kafiću je svakako razlog za slavlje. Osamdeseti Impuls, program koji je postao zaštitni znak poetskih okupljanja u Varaždinu će obogatiti književnu scenu i donijeti još jednu večer za pamćenje.

 

U slavljeničkom Impulsu Ritam misli će predstaviti poznatu hrvatsku književnicu Marinu Šur Puhlovski,  plodonosnu autoricu, dobitnicu prestižnih nagrada, koja je objavila 7 romana, 6 zbirki pripovijetki, 2 putopisa, 2 knjige eseja, 2 knjige proza, zbirku pjesama.

 

Marina je žena britkog pera i snažnih riječi, žena ratnik. Njeno oružje je pero, a streljivo, riječi kojima dotiče najskriveniji dio naših strahova. Ne postoje prepreke pred kojima će se povući, naprotiv one su izazov za pisca i za ženu u njoj. Ženu izuzetno snažnog književnog izričaja.

 

U organizaciji udruge Ritam misli osam godina pulsira ljepota poetskog izričaja, Impuls poezija je zacrtala duboke tragove na kulturnoj sceni te svakim novim programom donosi svježinu na poetskoj slici grada. U proteklih osam godina predstavila je varaždinskoj publici autore iz cijelog svijeta. Između ostalih, slušali smo poeziju autora iz: Konga, Koreje, Sirije, Francuske, Italije, Mađarske, Belgije, Litve, Makedonije, Srbije, Virginije, Bugarske i drugih zemalja. Nezaobilazni su autori iz Slovenije i naravno hrvatski autori koji daju poseban pečat samom Impulsu.

 

U utorak, 27.rujna 2022. s početkom u 19:00 u Rock Art Caffeu proslavit ćemo osmi rođendan i otkrivati poeziju Marine Šur Puhlovski, te u poeziju prisutnih autora.

Slavljeničku večer će svojom glazbom upotpuniti glazbeni gosti, saksofonista Harry Pass iz Karlovca i mlada varaždinska glazbenica Lora Breški.

 

Poezija, uzvišen oblik književnosti donosi ljepotu misli i snagu riječi. Ona prkosi i upozorava. Ona je sveobuhvatna u svojoj širini i intimna u dubini čulnosti kažu moderatori i organizatori, te idejni začetnici Impuls poezije, Ljubica Ribić i Milan Novak učinit će i ovu večer posebnom.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Radovi u podrumu Županijske palače otkrili zanimljive nalaze

  Zanimljivi nalazi pronađeni su prilikom radova u podrumu Županijske palače Varaždinske županije na Franjevačkom trgu u Varaždinu, koji se preuređuje u Centar za posjetitelje u sklopu projekta Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border Area - AT@AT.CB. Županija je u projektu vodeći partner, a Turistička zajednica Varaždinske županije, Grad Csurgó (Čurgo) i Sveučilište Pannonia, Nagykanizsa kampus u Mađarskoj, kao projektni partneri. U podrumu se trenutno izvode građevinski radovi, a ono […]

  today15/11/2022 49

  0%