play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana osnivačka skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja

U subotu, 19. veljače 2022. godine u Kulturnom centru u Cestici održana je Osnivačka skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja koja obuhvaća područje šest općina – Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica. Turistička zajednica odradit će suport koji trebaju privatni iznajmljivači i ugostitelji, da se promovira ovo područje, ljepota kraja gostima širom Hrvatske i Europe.
Članove i goste pozdravio je predsjednik TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini koji je i otvorio te vodio Osnivačku Skupštinu TZP Sjever Zagorja. Nakon ishodovane Suglasnosti na Statut TZP Sjever Zagorja od strane Ministarstva turizma i sporta isti je usvojen na Osnivačkoj Skupštini, potvrđeni su mandati članova Skupštine i predsjednika TZP Sjever Zagorja te je izabrano Turističko vijeće kao i predstavnik u Skupštini Turističke zajednice Varaždinske županije.
Prema Statutu TZP Sjever Zagorja Skupštinu čine Predsjednik Zajednice i ukupno 16 članova predstavnika s područja općina grupiranih u 3. skupine djelatnosti: 1. Ugostiteljski objekti za smještaj, 2. Ostali ugostiteljski objekti i 3. Ostali članovi.
Prvu skupinu – Ugostiteljski objekti za smještaj čini ukupno 9. članova a to su:Miran Mihin, Jasminka Novosel, Vlatko Gregur, Izidor Gladović , Valentina Dukarić, Dejan Stanjević, Zoran Košir, Emil Jurič i Zoran Kuserbanj.
Drugu skupinu – Ostali ugostiteljski objekti, čini ukupno 4 člana: Darko Kos, Tatjana Martinčević, Miljenko Drvar i Katarina Šipek.
Treću skupinu – Ostali članovi čini 3 člana: Mladen Dobrotić, Boris Hrgarek i Snježana Biškup.
U Turističko vijeće je izabrano ukupno 8 članova a to su: Sanja Mihin, Jasminka Novosel, Branko Jakopec, Valentina Gladović-Nedić, Tatjana Martinčević, Dražen Habek, Danijel Patrčević i Emil Jurič.
Predstavnik u Skupštini TZ Varaždinske županije izabran je Danijel Patrčević.
Sukladno Statutu, Predsjednik Turističke zajednice područja Sjever Zagorja je ujedno i Predsjednik Skupštine i Predsjednik Turističkog vijeća a prema dogovoru odabran je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica koji će funkciju obavljati godinu dana nakon čega će funkciju na godinu dana preuzeti sljedeći općinski načelnik po abecednom redu naziva Općine i tako naizmjence. „Ovim udruživanjem ćemo dobiti odličan i raznolik sadržaj čime će gosti moći u našem kraju ostati i sedam dana, pa i više. Vjerujem da će brojni gosti doći na ovo naše područje, ali i da će turistička zajednica osigurati kvalitetnu podršku privatnom sektoru da promoviramo njihovu ponudu“ – napominje načelnik Korotaj. „Ovo područje je kompatibilno po kulturnim, geografskim, gastronomskim, poljoprivrednim, ali i turističkim kapacitetima i ima izniman turistički potencijal. Potvrdile su to i kuće u odmor koje su počele nicati posljednjih godina, tako da se to i već sad potvrdilo. I dosad se značajno ulagalo u turizam, ali tu sad se to mora i povećati i dodatno komercijalizirati, tu su brojni dvorci, kurije, klijeti, vinogradi, brojne prirodne ljepote“ -istaknuo je Miran Bojanić Morandini.

Osnivačkoj Skupštini je nazočio i saborski zastupnik Predrag Štromar, kao i glavni savjetnik Hrvatske turističke zajednice Davorin Purgarić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%