play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općinu  Sračinec posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

U sklopu službenog posjeta Varaždinskoj županiji, ministrica Nikolina Brnjac posjetila i Općinu Sračinec. S njom su u posjetu bili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. U kratkom obilasku posjetili su park Velika graba u Sračincu, a domaćin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, upoznao ih je s projektima koji su realizirani.

„Nakon cjelovitog komunalnog opremanja područja Općine, nastavljaju se ulaganja u projekte podizanja kvalitete života mještana i gostiju koji dolaze u Svibovec Podravski i Sračinec. U pripremi je projekt biciklističkih staza i trim staza uz rijeku Dravu, s uređenjem parka Prodnica u Svibovcu Podravskom.“ – istaknuo je Lukačić.

Ministrica se susrela i s Nikolom Želimorskim, čija turistička agencija organizira rafting na Dravi i nudi usluge avanturističkog turizma.

Općina Sračinec u idućim će godinama značajno povećati mogućnosti i kapacitete za razvoj turizma, jer uz navedene projekte, grade se i kuće za odmor, a sve više OPG-ova prepoznaje turizam kao dodatnu mogućnost prihoda. Treba na ekološki način iskoristiti prirodne ljepote rijeke Drave i Općine Sračinec.

Ministrica Brnjac pohvalila je projekte i inicijative te istaknula veliki potencijal kontinentalnog turizma koji može trajati 365 dana u godini.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%