play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kupnjom karte za predstavu Ringišpil pomognite siromašnijim učenicima i studentima

Zaklada solidarnosti grada Varaždina već treću godinu provodi program financijske potpore učenicima i studentima s područja grada Varaždina, osobito onima slabijeg socijalno ekonomskog položaja, pod  nazivom  „OSTANITE U VARAŽDINU“ . Sredstvima donatora i vlastitom aktivnošću , Zaklada solidarnosti je u protekle tri godine stipendirala 38 učenika i studenata koji su tijekom trajanja školskih godina dobivali redovne mjesečne stipendije u iznosu od 500,00 kuna, a još 26  učenika i studenata primilo je jednokratne pomoći u iznosu  od 1.500,00 do 4.000,00 kuna.

Izvedbom predstave Ringišpil, u Program  „OSTANITE U VARAŽDINU“ uključuje se popularni „ Kerekesh Teatar“  te cjelokupni prihod od predstave namjenjuje pomoći siromašnijim učenicima i studentima.  U vrijeme, kako pišu mediji.. „prazni se i sjever Hrvatske odlaskom ljudi, većinom naših mladih  sugrađana  i kada su nesigurnost i nezadovoljstvo većine građana naša svakodnevnica,“ Kerekesh Teatar“ vedrinom i aktualnošću svojih predstava, entuzijazmom i visokom profesionalnošću svojih glumaca, širi  optimizam i kako kažu mnogi gledatelji , gdje god gostuju, u selu ili gradu,  ostavljaju duh pozitive. Duh pozitive znači i dobrohotnost, pa ne čudi da su naši Kerekeshi do sada sudjelovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama  i sigurno nastoje kao i mnoge Varaždinke i Varaždinci svojim djelovanjem pomoći i utjecati  na mlade ljude  da nakon školovanja ostanu ostvarivati egzistenciju doma, u Varaždinskom kraju.

Predstava Ringišpil  će se održati u obnovljenoj dvorani velikog gledališta HNK Varaždin, u nedjelju 17. listopada ove godine u 20. sati. Cijena ulaznice iznosi 50. kuna , a prodavati će se od 1. listopada na blagajni HNK.

Pozivaju se građani da prisustvuju izvedbi ove zabavne predstave, te kupnjom karte pomognu školovanja siromašnijih učenika i studenata.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Od 2022. godine Općina Vidovec smanjit će prirez, osigurani su novci i za kupnju školskog pribora

  U Etno kući  (KITEC) Domitrovec  u petak, 9. srpnja održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Vidovec. Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova zakupa prodajnog mjesta poljoprivrednicima koji prodaju vlastite proizvode na tržnicama unutar i izvan Varaždinske županije u ovoj godini. „Niz godina pomažemo našim poljoprivrednicima na način da iz općinskog proračuna izdvajamo sredstva za sufinanciranje zakupa na tržnicama ili drugim prodajnim mjestima“ rekao je načelnik Općine Bruno Hranić. […]

  today12/07/2021 416

  0%