play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Udruga žena “Maruša” iz Maruševca pripremila najbolje jelo od tikve

Na poziv KUD-a Beletinec i predsjednika Franje Kuharića, etnologa Tibora Martana te Općine Sveti Ilija, Udruga žena Maruša iz Maruševca uspješno se predstavila na gastro manifestaciji „Janino v Beletincu“ na kojoj su udruge i umjetnička društva predstavljali tradicionalne običaje, pjesme i plesove našega kraja. Predstavljala su se i starinska jela od tikve, kao i prerađevine ove vrijedne namirnice poput ulja i koštica.

Udruga Maruša svoju općinu predstavila je gastronomskim delicijama i to kolačem od buče s makom, dizanim pečenim tijestom s bučinim uljem, kuhanim sirom s bučinim košticama i slanim kolačem od tikve s prženim lukom – kolačem koji je osvojio sve prisutne, pa i stručni žiri pa su žene iz Maruševca primile priznanje za najbolje jelo manifestacije u Beletincu, a što je potvrdio i predsjednik stručnog žirija Damir Crleni.

Predsjednica Udruge žena Maruša Mirjana Podbojec je kazala: “Udruga žena Maruša je mlada i malobrojna, no sve članice su vrlo vrijedne te se trude, uz ostale udruge koje čuvaju običaje i starinu, prenijeti mladim naraštajima okuse i tradicionalne vrijednosti našega kraja. To je izuzetno vrijedna kulturna baština i treba je čuvati i prenašati s koljena na koljeno. Samo tako neće pasti u zaborav.” – kazala je predsjednica Mirjana Podbojec i zahvalila za dobiveno priznanje.

 

Foto: FB

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Rekordni broj sudionika na memorijalu „Heroji Maruševca“

  Na prostoru kod Društvenog doma u Maruševcu (Ločnjak) u subotu 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe održan je 8. po redu memorijal „Heroji Maruševca“ u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranka Maruševec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec. Memorijal Heroji Maruševca ove je godine okupio rekordni broj sudionika. Članice i članovi ukupno 34 udruge s područja Varaždinske županije, ali i iz Grada Zagreba, Koprivnice, Jarmine, Pušće i Republike […]

  today25/06/2024 5

  0%