play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Udruga žena “Maruša” iz Maruševca pripremila najbolje jelo od tikve

Na poziv KUD-a Beletinec i predsjednika Franje Kuharića, etnologa Tibora Martana te Općine Sveti Ilija, Udruga žena Maruša iz Maruševca uspješno se predstavila na gastro manifestaciji „Janino v Beletincu“ na kojoj su udruge i umjetnička društva predstavljali tradicionalne običaje, pjesme i plesove našega kraja. Predstavljala su se i starinska jela od tikve, kao i prerađevine ove vrijedne namirnice poput ulja i koštica.

Udruga Maruša svoju općinu predstavila je gastronomskim delicijama i to kolačem od buče s makom, dizanim pečenim tijestom s bučinim uljem, kuhanim sirom s bučinim košticama i slanim kolačem od tikve s prženim lukom – kolačem koji je osvojio sve prisutne, pa i stručni žiri pa su žene iz Maruševca primile priznanje za najbolje jelo manifestacije u Beletincu, a što je potvrdio i predsjednik stručnog žirija Damir Crleni.

Predsjednica Udruge žena Maruša Mirjana Podbojec je kazala: “Udruga žena Maruša je mlada i malobrojna, no sve članice su vrlo vrijedne te se trude, uz ostale udruge koje čuvaju običaje i starinu, prenijeti mladim naraštajima okuse i tradicionalne vrijednosti našega kraja. To je izuzetno vrijedna kulturna baština i treba je čuvati i prenašati s koljena na koljeno. Samo tako neće pasti u zaborav.” – kazala je predsjednica Mirjana Podbojec i zahvalila za dobiveno priznanje.

 

Foto: FB

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Otvorena prva konferencija Green Days

  U varaždinskom hotelu Turist  gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj otvorio je dvodnevnu konferenciju Green Days. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, konferenciju organiziraju varaždinsko poduzeće Parkovi  u suradnji s Grupacijom održavanja zelenih površina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Otvarajući konferenciju pred više od stotinu predstavnika komunalnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave te stručnjaka iz cijele Hrvatske kao i gostiju iz Slovenije i Češke, gradonačelnik je upozorio na sve izraženije klimatske promjene,  suše, visoke […]

  today06/10/2022 2

  0%