play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNS-ova inicijativa o javnom županijskom linijskom, te integriranom prijevozu

Na prošloj sjednici Županijske skupštine iznesena je HNS-ova inicijativa o javnom županijskom linijskom, te integriranom prijevozu.

Predsjednik kluba županijskih vijećnika HNS-a, Marijan Škvarić, pokrenuo je predstavljenu inicijativu od strane županijskog predsjednika HNS-a, Krunoslava Lukačića, za uspostavom javnog županijskog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu.

 

Naime, radi se o projektu koji bi prethodio i bio osnova za integrirani javni prijevoz putnika, odnosno putovanje jednom kartom autobusnom linijom, minibusom i vlakom, kombinirajući više vrsta prijevoza i čineći isti lakšim za korisnika, bržim i dostupnijim.

 

Upravo je dostupnost bila glavni motiv pokretanja takvog projekta, ističe Lukačić, odnosno, bitno je da djeca iz Cestice, Bednje ili Svetog Đurđa imaju dostupnost sadržaja kao i ona djeca koja žive u Varaždinu i mogu se baviti izvannastavnim aktivnostima koje se ne održavaju u matičnim školama, mogu pohađati centre izvrsnosti i dr. Također, ovdje treba spomenuti i stariju generaciju koja ima povećanu potražnju za zdravstvenim uslugama, kao i sve one koji žele umjesto automobila zbog praktičnosti koristiti kvalitetniji javni prijevoz.

Procijenjeno je da bi sustav Županijskog linijskog prijevoza koštao oko 45 milijuna kuna godišnje, a financirao bi se sredstvima Europskih fondova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Varaždinske županije, općina i gradova te od prodanih karata, gdje bi se potonjim pokrilo oko 20% godišnjih troškova.

 

Varaždinska županija podijelila bi se u 4 zone, koju bi činila 4 najveća grada sa okolnim općinama (Varaždin, Lepoglava/Ivanec, Novi Marof i Ludbreg), a cijene karata bi iznosile od 100 kuna za učenike, 200 kuna za umirovljenike, a za ostale bi se cijene prepolovile u odnosu na sadašnje cijene, primjerice za putovanje cijelom županijom karta bi iznosila 600 kuna mjesečno – navodi Lukačić.

 

Javni županijski linijski prijevoz putnika prvi je korak, a u drugom koraku se radi integracija sa željezničkim prijevozom kako bi putnici putovali jednom kartom vlakom, autobusom ili „busekom“.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sveti Nikola posjetio Sračinec i Svibovec Podravski

  Jučerašnji dan bio je ispunjen srećom za djecu iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Sveti Nikola posjetio je Dječji vrtić Bambi, Osnovnu školu Sračinec, ali provozao se i dijelio poklone i u Svibovcu Podravskom gdje tradicionalnu proslavu Svibovskog Mikulova organizira Udruga Črepičar. U Sračincu su u ulogama svetog Nikole i Krampusa bili članovi Udruge maškara Črna sraka, koji su nakon darivanja djece u vrtiću, prošli glavnom ulicom sa slatkišima i pokojom […]

  today07/12/2021 42

  0%