play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan u pratnji načelnika te ravnatelja ŽUCA-a obišao radove u Sračincu, Petrijancu i Cestici

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog obišao radove na područjima Općina Sračinec, Petrijanec i Cestica ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna. Obilasku su se pridružili i načelnici spomenutih općina Božidar Novoselec, Željko Posavec i Mirko Korotaj te predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krunoslav Lukačić.

Radovi koji se trenutno izvode na području triju općina su dio višegodišnjeg projekta ŽUC-a koji upravlja sa skoro tisuću kilometara cesta na našem području.

Župan Stričak izrazio je zadovoljstvo viđenim te je naglasio je kako se na području Varaždinske županije trenutačno odvijaju radovi na šest gradilišta. Naša Županijska uprava za ceste vodi brigu o malo manje od tisuću kilometara ceste, a to je udaljenost kao od Varaždina do Rima za što se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna sredstava, dok od toga jedna trećina otpada na ljetno i zimsko održavanje. Ceste održavamo u suradnji s općinama i gradovima, državnim i komunalnim tvrtkama i uvijek planiramo da se ti radovi izvode nakon što oni odrade svoje zahtjeve bez obzira da li se radi o aglomeraciji, novom vodovodu, postavljanju električnih kabela, plinskih mreža ili sličnih radova” – rekao je župan.

Zadovoljstvo radovima su iskazali i načelnici općina pa je tako načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec naglasio kako je ova dionica koja se trenutno radi na području Općine vrlo važna jer povezuje Općine Sračinec i Petrijanec sa središtem županije, a upravo je taj dio poznat po velikoj gustoći prometa. „Ova prometnica bit će od velike koristi, služit će kao alternativni pravac državne ceste D2, a ovaj projekt obuhvaća trogodišnje rješenje. Veseli me što smo nastavili sa ovim radovima i iskreno očekujem da će početkom iduće godine projekt biti gotov” -veli Novoselec te se zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a na ulaganju.

Načelnik Općine Petrijanec je poručio kako Općina ima potpisan ugovor na 300 tisuća kuna s PDV-om u ovoj fazi radova, a 25 posto se sufinancira iz općinskog proračuna. „Očekujemo da će u ove dvije godine prometnica biti u potpunosti završena. Tijekom izrade Prostornog plana koji je bio prošle godine napravili smo novu stambenu zonu u Majerju i očekujem da ćemo krenuti i sa sanacijom te prometnice koja je još uvijek poljski put” – komentirao je Posavec.

Zahvalivši se županu na dolasku i podršci načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je istaknuo vrlo dobru suradnju ŽUC-a i Općine Cestica u realizaciji nekoliko projekata. „To je izgradnja kanalizacijskog sustava oborinske odvodnje, Dravska ulica i Gajeva ulica u Cestici u dužini od 1000 metara i izgradnja nogostupa. Izgradnjom oborinske odvodnje riješiti ćemo vodu koja je bila na kolniku i svu vodu koja je došla iz Križovljana i Radovca, a pješačkom stazom osigurati ćemo sigurno kretanje djece koja idu iz škole i ostalih mještana koji se nalaze uz tu ulicu. Radovi bi trebali biti gotovi krajem lipnja, međutim zbog aglomeracije koja se izvodi na tom dijelu radit će se još jedan sloj asfalta pa će kompletni radovi u ulicama Dravska i Gajevo biti gotovi u rujnu ove godine”- zaključio je Korotaj.

Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a je naznačio kako su radovi koji se trenutno izvode vezani uz radove aglomeracije gdje ih je ŽUC mogao i financijski i tehnički popratiti. „ŽUC uskoro kreće s radovima na području Vidovca, Novog Marofa i Varaždinskih Toplica, cilj nam je da se su svim općinama i gradovima radi ravnomjerno”- rekao je Osonjački.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U okviru programa Dana Općine organizirani edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera u krvi

  Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer. Akciji i edukaciji prisustvovala je i Ana Bramović, koja je istaknula da je jako zadovoljna s akcijom koju je organizirala Općina te da je čula mnoge korisne informacije koje su je zanimale." Šećer provjeravam stalno, svaki mjesec, kao i kolesterol svaka tri mjeseca"  […]

  today20/04/2024 3

  0%