play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak uputio čestitke novoizabranom predsjedniku Lovačkog saveza Varaždinske županije

Izborna skupština Lovačkog saveza Varaždinske županije održana je u Zelendvoru. Nakon što je dosadašnji predsjednik Ivan Kutnjak podnio izvješće o radu te se potom svima zahvalio na dosadašnjoj suradnji uslijedio je izbor novog vodstva. Za predsjednika je jednoglasno izabran Goran Kaniški koji je zahvalio svima na ukazanome povjerenju te je naglasio da će u svojem mandatu raditi na razvoju i boljitku lovstva Varaždinske županije te jačanju suradnje sa svim lovačkim udrugama u županiji, ali i sa svim ostalim udrugama i institucijama.

U radu izborne skupštine sudjelovao je i župan Anđelko Stričak koji je novome predsjedniku uputio čestitke na izboru.
– Čestitam novoizabranom vodstvu na čelu s Goranom Kaniškim na izboru, a dosadašnjem vodstvu zahvaljujem se na radu. U studenome prošle godine u Županijskoj palači predstavili smo monografiju „Lovstvo u Varaždinskoj županiji“ jer smatram da je poželjno ostaviti pisani trag o lovstvu na našem području. Nekada se lov odnosio prvenstveno na nabavu hrane, međutim danas se on primarno odnosi na zaštitu i uzgoj divljači, a tek potom na sam lov. Upravo lovci najbolje poznaju ekosustav naše županije pa ih pozivam da i dalje vode brigu o zaštiti prirode i okoliša i da se uključuju u ekološke akcije – rekao je župan.

Izbornoj skupštini Lovačkog saveza prisustvovali su i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ljubomir Grgec i tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

Lovački savez Varaždinske županije djeluje od 1994. godine, a čini ga 40 udruga te dvije tvrtke koje se u Varaždinskoj županiji bave lovstvom.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%