play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak uputio čestitke novoizabranom predsjedniku Lovačkog saveza Varaždinske županije

Izborna skupština Lovačkog saveza Varaždinske županije održana je u Zelendvoru. Nakon što je dosadašnji predsjednik Ivan Kutnjak podnio izvješće o radu te se potom svima zahvalio na dosadašnjoj suradnji uslijedio je izbor novog vodstva. Za predsjednika je jednoglasno izabran Goran Kaniški koji je zahvalio svima na ukazanome povjerenju te je naglasio da će u svojem mandatu raditi na razvoju i boljitku lovstva Varaždinske županije te jačanju suradnje sa svim lovačkim udrugama u županiji, ali i sa svim ostalim udrugama i institucijama.

U radu izborne skupštine sudjelovao je i župan Anđelko Stričak koji je novome predsjedniku uputio čestitke na izboru.
– Čestitam novoizabranom vodstvu na čelu s Goranom Kaniškim na izboru, a dosadašnjem vodstvu zahvaljujem se na radu. U studenome prošle godine u Županijskoj palači predstavili smo monografiju „Lovstvo u Varaždinskoj županiji“ jer smatram da je poželjno ostaviti pisani trag o lovstvu na našem području. Nekada se lov odnosio prvenstveno na nabavu hrane, međutim danas se on primarno odnosi na zaštitu i uzgoj divljači, a tek potom na sam lov. Upravo lovci najbolje poznaju ekosustav naše županije pa ih pozivam da i dalje vode brigu o zaštiti prirode i okoliša i da se uključuju u ekološke akcije – rekao je župan.

Izbornoj skupštini Lovačkog saveza prisustvovali su i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ljubomir Grgec i tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

Lovački savez Varaždinske županije djeluje od 1994. godine, a čini ga 40 udruga te dvije tvrtke koje se u Varaždinskoj županiji bave lovstvom.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U punom jeku radovi na sanaciji klizišta na području Bednje i Lepoglave

  Do ljeta ove godine u Varaždinskoj županiji bit će sanirano čak 28 klizišta koja ugrožavaju sigurnost prometa na lokalnim i županijskim cestama. Riječ je o klizištima koja su se na prometnicama aktivirala nakon potresa, a koje će Županijska uprava za ceste Varaždinske županije sanirati bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupno će biti uloženo 4,7 milijuna eura, a ugovor o financiranju ŽUC je potpisao s Ministarstvom mora, prometa i […]

  today24/03/2023

  0%