play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak u pratnji načelnice Općine Donja Voća Sanje Kočet obišao radove na području Općine Donja Voća

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je u pratnji načelnice Općine Donja Voća Sanje Kočet, ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog te općinskih vijećnika Zlatka Kanjira i Branka Jakopeca obišao radove na području Općine Donja Voća, a riječ je o sanaciji klizišta u Gornjoj Voći, postavljanju asfaltnog tepiha na potezu od Ladanja do Donje Voće te sanaciji ceste na granici sa Slovenijom.

 

Načelnica Kočet istaknula je kako je mreža županijskih i lokalnih cesta, na području općine Donja Voća, relativno gusta, ali niskog standarda i slabe kvalitete.

-Kroz općinu prolazi četiri županijskih i sedam lokalnih dionica pod upravljanjem ŽUC-a, ukupne dužine 35 km. Prema ŽUC-u u proteklih dvije godine usmjereno je podosta projektnih prijedloga radi rješavanja problema komunalne infrastrukture i poboljšanje sigurnosti naših sumještana na području općine Donja Voća. Na svim projektima nastojimo osigurati zajedničku suradnju, sve kako bi se odradile aktivnosti u cilju boljih uvjeta života naših sumještana. Upravo ta suradnja veoma je uspješno odrađena sanacijom klizišta u Gornjoj Voći, ali pred nama su i ostali veoma bitni projekti čiju pripremu je ŽUC i pokrenuo. Dionica kojom se vuče novi sloj u Gornjoj Voći asfaltirana je prije više od 25 godina, i u veoma je lošem stanju, a ono što je važno spomenuti jeste i njezina prometnost i važnost u povezivanju sa susjednim općinama u našoj županiji, ali i sa susjednim općinama u Sloveniji – naglasila je načelnica Kočet.

 

Župan Anđelko Stričak je naglasio kako ŽUC Varaždinske županije vodi brigu o malo manje od tisuću kilometara cesta, za što se na godišnjoj razini izdvaja oko 7 milijuna eura sredstava u što spada i ljetno i zimsko održavanje cesta. – Sve ceste održavamo u suradnji s našim općinama i gradovima, državnim i komunalnim tvrtkama i uvijek planiramo da se ti radovi izvode nakon što oni odrade svoje zahtjeve bez obzira da li se radi o aglomeraciji, novom vodovodu, postavljanju električnih kabela, plinskih mreža ili sličnih radova. Kada govorimo o investicijama ŽUC-a, naglašavam da ih nikad nije bilo toliko, nikad toliko obnova kolnika, sanacije cesta i klizišta, izgradnje i uređenja pješačkih staza i svih ostalih investicija koje su važne za  povećanje sigurnosti sudionika u prometu. Između ostalog ova cesta je izgrađena prije 25 godina i od tada do danas, bez obzira na oštećenja na njoj nije bilo nikakvog zahvata – rekao je župan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024

  0%