play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak: Prošla godina bila je uspješna – godina puna investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova

Za novinare, snimatelje i sve druge djelatnike medijskih kuća danas je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine dr. sc. Josipom Križanićem priredio već tradicionalan prijem u atriju Županijske palače. Bila je to i prigoda za rezime prošle godine koja je prema riječima župana Stričaka bila uspješna.

 

Bila je to godina investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova. Zahvaljujući suradnji s Vladom RH na čelu s njenim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, te sa svima od lokalne do državne razine, iza nas je cijeli niz investicija. Ujedno bilo je i puno izazova koje smo zahvaljujući Vladinim mjerama lakše prebrodili. Samo unazad dvije ili tri godine, Vlada je za ublažavanje štetnih posljedica uzrokovanih korona virusom, rastom cijena, a potom i kao pomoć unesrećenima zbog elementarnih nepogoda izdvojila više od 8 milijardi eura. Tu je bio i čitav niz Vladinih mjera čiji je cilj bio dići kvalitetu života naših građana, a tu prije svega mislim na poreznu reformu. Stoga zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima što su uveli niže stope poreza, bez obzira što to znači da će i županija manje prihodovati. Jer svima bi trebao biti isti cilj, a to je podizanje životnog standarda naših građana – rekao je župan Stričak.

Nabrojao je potom čitav niz investicija koje su realizirane na području Varaždinske županije, ali i one koje su u realizaciji te u pripremi.

 

Završili smo brojne investicije na koje se čekalo 20 i više godina, kao što su Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, Objedinjeni hitni bolnički prijem, Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u sklopu Opće bolnice Varaždin. Nakon 18 godina bale konačno odlaze u povijest i to zahvaljujući Vladinoj odluci o 100-postotnom zbrinjavanju baliranog komunalnog otpada u Brezju. Otvorili smo Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi u Varaždinu. Izgrađena je istočna obilaznica Novog Marofa, sanirano je 29 klizišta na županijskim i lokalnim cestama te je presvučen 61 kilometar županijskih i lokalnih cesta, a pred potpisivanjem smo ugovora za gradnju prve faze brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina. U sklopu Opće bolnice Varaždin gradimo Centralni operacijski blok, dok u sklopu Srednje škole „Arboretum Opeka“ gradimo Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi.  Pred izgradnjom je nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo, a najavili smo i dogradnju škole u Ivancu. Uz sve to imamo i nekoliko projekata u fazi projektiranja, to su Posjetiteljski centar Gaveznica, Regionalni centar civilne zaštite, dogradnja i energetska obnova Glazbene škole u Varaždinu, pripreme za izgradnju prve geotermalne elektrane u vlasništvu Županije, odnosno Općine Mali Bukovec te trenutačno čekamo odgovore jesu li nam prošli projekti za unutarnje uređenje Minerve i revitalizaciju samog Arboretuma Opeka – nabrojao je župan naglasivši da je Županija uz sve to nastavila voditi brigu i o socijalnom statusu svojih građana.

 

–          U odnosu na početak mandata povećali smo sredstva i to između 50 do 100 posto; za stipendije učenika i studenata, produženi boravak, pomoćnike u nastavi, potpore u poljoprivredi i turizmu te za korištenje obnovljivih izvora energije – rekao je župan zahvalivši se medijima što Županiju prate u svim njenim aktivnostima i projektima.

 

U prošloj godini smo, prema medijima, uputili 633 priopćenja, u 2022. godini bilo ih je 550, a u 2021. godini tek 364. Ako to usporedimo s brojem radnih dana u godini dolazimo da smo dnevno slali dva i pol priopćenja. Ujedno smo odgovorili i na 63 medijska upita. Samo taj broj priopćenja govori o aktivnosti Županije – zaključio je župan Stričak.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%