play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak održao radni sastanak sa Sportskim ribolovnim savezom Varaždinske županije

Na inicijativu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka u Županijskoj palači u Varaždinu održani je radni sastanak župana sa ovlaštenicima  Sportskog ribolovnog saveza Varaždinske županije, a uz župana je sastanku nazočio i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek.

 

Marijan Kolednjak, tajnik Sportskog ribolovnog saveza Varaždinske županije je istaknuo kako se na sastanku raspravljalo o kvaliteti vode, poribljavanju, autohtonim vrstama riba, zaštiti okoliša, kao i o budućim aktivnostima saveza.

-Od trenutnih problema ribolovna društva najviše muku muče sa kormoranima, pa na kraju ispada da sva riba koja se ispušta u vode, se iskoristi na indirektan način za prehranu kormorana, što je dugoročno neodrživo. Istaknuti je i problem oscilacija razine vode, pogotovo sada u proljeće za vrijeme mrijesta ribe. Kako imamo nekoliko hidroelektrana na potezu od Slovenije prema istoku na rijeci Dravi, uslijed puštanja vode dolazi do smanjenja ili podizanja razine vode koja se kreću i do jednog metra. Uslijed pada razine vode, ikra koja se nalazi na zelenim površinama jednostavno ugine ili ih pak pojedu labudovi, pa se i kroz ovaj vid izgubi jako puno ribljeg fonda – rekao je Kolednjak te dodao kako  svaki ovlaštenik mora po pravilniku poribljavati svoju ribolovnu zonu.

 

-Razgovarali smo i o domaćinstvu Grada Ivanca, ali i Varaždinske županije  Svjetskom prvenstvu za invalide, veterane i  mastere 2025. godine i dobili smo podršku Županije na čemu se zahvaljujemo – zaključio je Kolednjak.

 

Župan Stričak je naznačio kako su vode jedan od naših najvažnijih prirodnih resursa, a najbolje ih svakako poznaju naši ribiči.

– Upravo zbog toga smo organizirali sastanak sa svim ribolovnim društvima, koja djeluju na području  Varaždinske županije, a imali smo prilike čuti s kojom se sve problematikom susreću. U proračunu smo ove godine za njihov rad predvidjeli 13.270,00 EUR, a društva će ta financijska sredstva uložiti u zaštitu okoliša i rad udruga – rekao je župan te pružio podršku organizaciji spomenutog Svjetskog prvenstva 2025. godine.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Portugal će biti zemlja partner na Varaždinskim baroknim večerima

  Veleposlanica Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Maria Paula Vieira Leal Da Silva posjetila je  Grad Varaždin. U Gradskoj vijećnici primio ju je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Protokolarnom susretu i radnom sastanku nazočili su također Maria José Homem, lektorica portugalskog i zadužena za kulturu u veleposlanstvu, te Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin. Na zajedničkoj konferenciji za novinare objavljeno […]

  today16/04/2024 4

  0%