play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan priredio prijem za profesoricu biologije Martinu Vidović, prvu hrvatsku dobitnicu prestižne stipendije Fulbright TEA

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak održao je prijem za voditeljicu Centra izvrsnosti za biologiju i profesoricu biologije na Prvoj gimnaziji Varaždin, Martinu Vidović koja je boravila na studijskom putovanju na Floridi u Sjedinjenim američkim državama.

Omogućila joj je to stipendija Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program (Fulbright TEA) koju dodjeljuje U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs , a upravo je profesorica Vidović prva hrvatska dobitnica stipendije koju joj je prije polaska na putovanje uručila zamjenica  otpravnika poslova  u američkom veleposlanstvu u Zagrebu Amy Davison.

-Ovo je veliko priznanje za samu profesoricu, ali i njenu školu, Prvu gimnaziju Varaždin, kao i za cijelu Varaždinsku županiju. Ponosni smo na uspjehe koje ostvaruju naši profesori, mentori te učenici jer su oni rezultat njihovog predanog rada i truda, ali i našeg ulaganja u obrazovni sustav. Moram istaknuti kako su upravo učenici i njihovi profesori uz naše sportaše najveći i najbolji promotori Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske- rekao je župan Stričak te profesorici Vidović poželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.

– Zahvaljujem se županu na prijemu i čestitkama. Boravak u SAD-u je zaista neprocjenjivo iskustvo, upoznala sam mnogo krasnih ljudi, kolega s kojima sam podijelila svoja iskustva, ali i naučila nešto novo. Posebno mi je drago da sam imala prilike predstaviti Hrvatsku, ali i Varaždin te Varaždinsku županiju- rekla je Martina Vidović.

Inače,  osim nje, u kolovozu put SAD-a kreće i prof. Marko Šafran, također voditelj Centra izvrsnosti za biologiju i profesor na varaždinskoj Prvoj gimnaziji. Profesor Šafran također je stipendist Fulbright Teaching Excellence and Achievement programa.

Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, njegova zamjenica Sanja Herceg, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić te spomenuti prof. Marko Šafran.

Inače, Fulbright program utemeljio je 1946. bivši U.S. senator iz Arkansasa, William Fulbright. Stipendije se dodjeljuju učenicima, studentima, nastavnicima i ostalim profesionalcima u području obrazovanja iz U.S. i stranih zemalja za učenje, studiranje ili provođenje istraživanja. Među brojnim prijavama iz cijele Hrvatske, za 2023. godinu, prvi (i za tu godinu jedini) hrvatski dobitnici te stipendije ikad, su upravo naši profesori, a temeljem obrazovnog i profesionalnog iskustva, akademskih postignuća i vještina vođenja koje su pokazali u svom profesionalnom radu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Osigurano je gotovo 27 tisuća eura za Društveni dom u Makojišću Gornjem

  Grad Novi Marof uspješno se prijavio na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" te je Gradu kao nositelju projekta odobren maksimalan iznos potpore. Za uređenje društvenog doma u Makojišću Gornjem ukupno se Novom Marofu isplaćuje 26,659,57 eura, što iznosi više od 200 tisuća kuna. „Bilo da se radi o nacionalnim sredstvima ili o europskim […]

  today05/06/2023 6

  0%