play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ženska inicijativa HNS u borbi protiv nasilja – Bez riječi nema promjene

Ženska Inicijativa Hrvatske narodne stranke održala je u nedjelju, 17. rujna 2023. godine, akciju dijeljenja letaka i balona u Varaždinu povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Pritom su članice dijelile letke naziva “Bez riječi nema promjene” koji sadrže kontakte za prijavu nasilja i traženje potrebne pomoći. Cilj istih je osvijestiti javnost o ozbiljnosti problema nasilja i pružiti podršku onima koji su postali njegovim žrtvama. Predsjednica Ženske Inicijative HNS-a Andreja Parlaj izrazila je duboku zabrinutost zbog alarmantnih statistika koje pokazuju širenje nasilja u svim segmentima našeg društva i pritom istaknula važnost ovakvih akcija i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suočavanju s nasiljem.

– Naglašavamo da je nasilje, bilo ono fizičko, emocionalno ili verbalno, ozbiljna prijetnja životima pojedinaca i cijelog društva. Pozivamo sve građane Varaždina, a i šire, da zajednički ukazujemo na znakove nasilja i radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja. Kao društvo, moramo se suprotstaviti nasilju i zajedno graditi bolju budućnost. Svaki korak koji poduzmemo prema sigurnijoj budućnosti ima značajan utjecaj. Neka ovaj letak bude prvi korak prema osvještavanju, educiranju i djelovanju. Zajedno, možemo izgraditi svijet bez nasilja – zaključila je Andreja Parlaj.

Akciji su se pridružili predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i HNS-ov dužnosnik Božidar Novoselec.

– Želio bih se zahvaliti Ženskoj Inicijativi HNS-a na njihovoj predanosti i hrabrosti u suočavanju s ovim teškim temama, poput nasilja. Nasilje ne poznaje granice i utječe na sve nas. Danas smo ovdje zajedno kako bismo osvijestili ovu važnu temu i pružili podršku onima koji su pogođeni nasiljem – istaknuo je Lukačić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec pomaže mladim obiteljima kod kupnje i adaptacije nekretnina

  Općina Maruševec i ove godine izlazi ususret mladim obiteljima pri rješavanju njihovog stambenog pitanja. „U Proračunu smo za tu namjenu osigurali 250 tisuća kuna, a koje možete iskoristiti kroz dvije mjere; za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec i za adaptaciju postojeće.” rekao je prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima bespovratnih sredstava načelnik Mario Klapša. Ugovore za bespovratne potpore mladim obiteljima potpisalo je 5-ero korisnika kojima će Općina Maruševec pomoći s […]

  today29/07/2021 126

  0%