play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja

Gradsko vijeće na sjednici održanoj ovog petka jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica za ovu godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana grada u studenom.

Nagradu za životno djelo dobit će dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Nagradu Grada Varaždinske Toplice za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Teo Bartolec i dioničko društvo Plodine. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinski Toplica u zemlji i svijetu ide Stolariji i pilani Ratković vlasnika Miljenka Ratkovića. Zahvalnice Grada Varaždinskih Toplica uručit će se prečasnom Stjepanu Mostečaku, Nikoli Hlebecu, Tomislavu Mikulčiću, Valentu Juršetiću te DVD-u Leskovec. Nagrade Grada Varaždinskih Toplica dobit će i osnovnoškolci Petar Kukec te Iva Plišo, dok će kod studenata nagradu dobiti Mirta Košćak.

Inače, planovi upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica usklađeni su sa Strategijom upravljanja imovinom, sadrže detaljnu analizu stanja i aktivnosti koje se planiraju kada je u pitanju upravljanje imovinom Grada. U konačnici, cilj je pronalaženje optimalnih rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu, čuvati interese Grada te generirati gospodarski rast i razvoj. Sam plan upravljanja donosi se za razdoblje od godinu dana.

Vijećnici su prihvatili i akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka za Grad Varaždinske Toplice, koji je nastao nakon potpisivanja Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojeg je gradonačelnica Dragica Ratković potpisala u rujnu ove godine.

– Spomenuti sporazum pokrenut je 2008. s ciljem okupljanja lokalnih vlasti u Europskoj uniji koja se dobrovoljno posvećuju ostvarivanju i premašivanju klimatskih i energetskih ciljeva Europske unije – pojasnila je Ratković. Dodala je kako će se ovom analizom, te na temelju svih podataka o postojećem stanju, jasno odrediti na koji način provoditi projekte i mjere energetske učinkovitosti, koristiti obnovljive izvore energije te ostvariti prilagodbu učincima klimatskih promjena.

– Ovaj akcijski plan predstavlja pravi korak u nastavku dugotrajnog procesa smanjenja emisije CO2 i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, a u skladu s ciljevima Europske unije – zaključila je Ratković dodajući da će se naglasak staviti najviše na sektor prometa i zgradarstva gdje se očekuju i najveće uštede.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 5

  0%