play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ženska inicijativa HNS-a uručila donaciju Udruzi „Uz tebe sam“

Iako članice Ženske inicijative HNS-a često doniraju udrugu „Uz tebe sam“, i ovog puta su istu tradicionalno donirale povodom Božića, kako bi u ovo teško i neizvjesno vrijeme unijele malo sreće i radosti u dječja srca.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije nije bilo priredbe, a uime djece i mladih, korisnika udruge, zahvalila je Dijana Petek, dopredsjednica udruge, te tom prigodom Aniti Rep, predsjednici ŽI ŽO Varaždinske, darovala Zbirku radova mladih osoba s invaliditetom.

„Zbog pandemije koja nas je zahvatila, ove godine nismo mogle toliko biti aktivne na terenu, ali uvijek smo tu za one kojima je potrebna naša pomoć, upozoravamo na sve što u našem društvu nije dobro te podržavamo svaku akciju koja može doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu, ne samo žena, već i ostalih građanima naše zajednice, ranjivoj te socijalno osjetljivoj skupini“, poručila je Anita Rep.

Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ osnovana je 2007. na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju Varaždinske županije i grada Varaždina. Osnovana je s ciljem savjetovanja, edukacije, razvitka i unapređenja psihofizičkih sposobnosti i osamostaljivanja osoba s različitim vrstama teškoća u razvoju. Korisnici Udruge su djeca s teškoćama u razvoju (djeca s TUR), a uključena su djeca s poremećajima u ponašanju, učenju, tjelesnim oštećenjima, djeca smanjenih intelektualnih sposobnosti, mlade osobe s invaliditetom (mlade OSI) s višestrukim oštećenjima i njihove obitelji.

Tijekom 14 godina postojanja Udruge provedeni su brojni projekti, aktivnosti, manifestacije i priredbe. Kroz njih su se ostvarivali specifični ciljevi poput unapređenja vještina korisnika za svakodnevno funkcioniranje, poticanje nediskriminacije, uključivanje korisnika u svakodnevni život zajednice, osiguravanje medicinske, rehabilitacijske i habilitacijske skrbi, edukacija i psihološka podrška roditeljima/skrbnicima korisnika, osiguravanje treninga socijalizacijskih vještina. Udruga je kroz svoj rad fokusirana i na uklanjanje prepreka i stavova koji vode diskriminaciji i socijalnom isključivanju mladih OSI, djece s TUR te odraslih osoba s invaliditetom, osoba s nedostatnim obrazovanjem za primjerenu konkurentnost na tržištu rada. Djelovanje Udruge je usmjereno i prema ostalim osobama koje se nalaze u nepovoljnom položaju spram društvene većine, imajući za cilj aktivno uključivanje istih u javni život zajednice i omogućavanje sudjelovanja u svim aspektima funkcioniranja zajednice, što je od interesa za javno dobro te pridonosi razvoju i jačanju civilnog društva.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Sračincu obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

  Jučer je, na dan kada cijela Hrvatska obilježava dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, u Sračincu održana sveta misa i molitvena procesija sa lampionima kroz Vukovarsku ulicu. Svetu je misu vodio župnik, vlč. Siniša Dudašek, a nazočili su joj mnogobrojni mještani i veliki broj branitelja.

  today19/11/2022 29

  0%