play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zdravko Maltar predsjednik je novoosnovane Udruge ratnih veterana „Hrvatski domobran” u Novom Marofu

U Društvenom domu Strmec Remetinečki, na prijedlog Inicijativnog odbora, održana je osnivačka skupština Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Novi Marof, na kojoj je za predsjednika izabran Zdravko Maltar.

 

Za dopredsjednika Udruge izabran je Zvonimir Puškadija, a za tajnika Mihael Rabuzin, dok će poslove rizničara obnašati Vladimir Vuger. U Izvršni odbor još su izabrani Ivan Kovač, Franjo Mlinarek i Stjepan Rutić.

 

Miroslav Loborec izabran je za predsjednika Nadzornog odbora, a članovi su još  Vladimir Meštrić i Damir Rabuzin, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani Biserka Košćak, Štefanija Zemljak i Ivan Šarc.

 

Na skupštini je usvojen Statut udruge i svi drugi dokumenti potrebni za registraciju. Maltar je uvodno obrazložio svrhu i cilj osnivanja te dodao da su do sada bili dio državne udruge Hrvatski domobran, ali su oni zbog neažuriranja podataka u skladu sa Zakonom o udrugama, nedavno brisani iz Registra.

 

-Među nama već dulje vrijeme postoji inicijativa i želja da budemo samostalni. Ovom osnivačkom skupštinom i usvajanjem svih potrebnih dokumenata činimo prve korake da postanemo pravna osoba, da se upišemo u Registar udruga i da budemo samostalni u svojem djelovanja po pravnim i financijskim pitanjima, a sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske – istaknuo je Maltar.

 

Skupštini je bio nazočan i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa te saborski zastupnik, koji je Udruzi čestitao na osnivanju, a vodstvu poželio puno uspjeha u radu.

 

-Grad Novi Marof će i dalje podupirati sve udruge koje su od interesa za Grad Novi Marof i koje rade za opće dobro grada. Siguran sam da će ova Udruga imati puno uspjeha u svom radu – poručio je Jenkač.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

    Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to: umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu […]

  today27/02/2024 5

  0%