play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zdravko Maltar predsjednik je novoosnovane Udruge ratnih veterana „Hrvatski domobran” u Novom Marofu

U Društvenom domu Strmec Remetinečki, na prijedlog Inicijativnog odbora, održana je osnivačka skupština Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Novi Marof, na kojoj je za predsjednika izabran Zdravko Maltar.

 

Za dopredsjednika Udruge izabran je Zvonimir Puškadija, a za tajnika Mihael Rabuzin, dok će poslove rizničara obnašati Vladimir Vuger. U Izvršni odbor još su izabrani Ivan Kovač, Franjo Mlinarek i Stjepan Rutić.

 

Miroslav Loborec izabran je za predsjednika Nadzornog odbora, a članovi su još  Vladimir Meštrić i Damir Rabuzin, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani Biserka Košćak, Štefanija Zemljak i Ivan Šarc.

 

Na skupštini je usvojen Statut udruge i svi drugi dokumenti potrebni za registraciju. Maltar je uvodno obrazložio svrhu i cilj osnivanja te dodao da su do sada bili dio državne udruge Hrvatski domobran, ali su oni zbog neažuriranja podataka u skladu sa Zakonom o udrugama, nedavno brisani iz Registra.

 

-Među nama već dulje vrijeme postoji inicijativa i želja da budemo samostalni. Ovom osnivačkom skupštinom i usvajanjem svih potrebnih dokumenata činimo prve korake da postanemo pravna osoba, da se upišemo u Registar udruga i da budemo samostalni u svojem djelovanja po pravnim i financijskim pitanjima, a sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske – istaknuo je Maltar.

 

Skupštini je bio nazočan i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa te saborski zastupnik, koji je Udruzi čestitao na osnivanju, a vodstvu poželio puno uspjeha u radu.

 

-Grad Novi Marof će i dalje podupirati sve udruge koje su od interesa za Grad Novi Marof i koje rade za opće dobro grada. Siguran sam da će ova Udruga imati puno uspjeha u svom radu – poručio je Jenkač.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%