play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zbog poskupljenja energenata HNS traži da se aktivnim mjerama pomogne građanima

S obzirom na najavljena poskupljenja energenata, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Podružnica Varaždin od aktualne gradske vlasti traži hitnu pripremu mjera kako bi se građanima olakšala financijska situacija.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan naglasio je kako pozdravljaju mjere koje je Grad dosada uveo, poput smanjenja prireza i povećanja naknada za novorođenu djecu no to nije dovoljno.

– Smatramo da je potrebno hitno reagirati na najavu velikih poskupljenja energenata s dodatnim smanjenjem prireza na 5 posto te smanjenjem stopa komunalne naknade za 15 posto – zatražio je Klopotan uime varaždinskog HNS-a.

Kako je istaknuo, na taj bi se način barem djelomično ublažio udar na kućne budžete varaždinskih obitelji koji je prema svim najavama neizbježan.

-Ujedno bi trebalo povećati sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima, tako da maksimalno učešće roditelja bude 600 kuna. Tim bi se mjerama građanima Varaždina olakšao udar na kućni budžet koji nas očekuje u travnju i svibnju, a ujedno bi bila i dobra demografska mjera – zaključio je Klopotan te pozvao gradske oce da hitno pripreme mjere i krenu s njihovim provođenjem.

S obzirom da je proračun Grada Varaždina za 2022. godinu donesen, dodatna sredstva potrebno je osigurati kroz EU fondove i Nacionalni plan oporavka i otpornosti kako bi se ove mjere mogle realizirati.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Fantastičan uspjeh 7. Međunarodnog srakarskog fašnika!

  U subotu je po iznimno neugodnom vjetrovitom vremenu, održan defile karnevalskih grupa kroz Sračinec. U nastupu više od 50 grupa s oko 1300 sudionika, uživali su mnogobrojni mještani koji su strpljivo pratili gotovo trosatni program. Po broju sudionika, Međunarodni srakarski fašnik treća je najveća karnevalska priredba u Hrvatskoj, iza onih u Rijeci i Samoboru. Prije samog fašnika, predstavnike europske i hrvatske zajednice karnevalskih gradova primio je župan Varaždinske županije Anđelko […]

  today06/02/2023 152

  0%