play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

KUD „Toplice” započeo s prvim ciklusom radionica

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” u ponedjeljak je u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus radionica Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama.

 

Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. Polaznici će se upoznati s poviješću njezine izgradnje i njezinim smještajem, a kroz radionice će upoznati  i kulturnu baštinu vlastitog zavičaja te načine spajanja tradicijske kulture i moderne arhitekture.

 

Radionice će se održavati do 21. siječnja ove godine, a polaznici će sudjelovati i u likovnim radionicama i online izložbi etnografske baštine Varaždinskih Toplica.

 

Ukupna vrijednost projekta kojeg provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice” iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice je 468.249,71 kuna, od čega je 85 posto sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja moguće je pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Radni sastanak načelnika i gradonačelnika sa županom o mogućem prihvatu izbjeglica iz Ukrajine

  U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom i načelnicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvijom Zagorec, koji je sazvan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području naše županije. - Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska […]

  today25/02/2022 39

  0%