play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zavrtio se panoramski kotač u Varaždinu

Varaždin je dobio još jednu atrakciju u sklopu adventskog programa – panoramski kotač, prvi takve vrste koji je postavljen u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina zajedno s novinarima i mnogobrojnim građanima već su prvog dana, u petak, 3. prosinca 2021. godine  imali priliku vidjeti panoramu grada s nove pozicije.

Kotač je visok 23 metra, a stigao je iz talijanske tvornice Lamborgini. Na kotaču je 18 gondola i u svaku stane četvero ljudi, a vožnja traje dvije-tri minute.  Radit će svaki dan od podneva pa sve do ponoći, a vikendom od 10 sati do ponoći. Atrakciju su Gradu Varaždinu ponudili stalni partneri na Špancirfestu, a ova atrakcija Grad Varaždin ne košta ništa zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom „Fest“. Cijena ulaznice za odrasle je 40 kuna, za mlade do 18 godina 30 kuna, za malu djecu u pratnji roditelja je besplatno, a u ponudi je i obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i dvoje djece 120 kuna – pojasnila je Jelena Toth.

„Siguran sam da je varaždinski advent najbolji advent u Hrvatskoj. Kuća pokraj koje je smješten kotač je bez stanara, kotač je na javnoj površini, a osobno sam kontaktirao vlasnika s kojim smo dogovorili ispitivanje stabilnosti iako je svakome jasno da nema nikakvih vibracija.“– rekao je gradonačelnik otklonivši  sve rasprave o poziciji i sigurnosti postavljanja kotača na početku Gajeve ulice.

Riječi novinara i građana koji su se prvi provezli kotačem bile su zapravo najbolji poziv svim građanima i posjetitelja da uživaju u atraktivnom pogledu na grad i najbolji advent u Hrvatskoj. I dok London ima „London eye“, Beč ima Prater, a Varaždin  je kao „mali Beč“ dobio svoj „Varaždinski ketač“ kako ga je u šali nazvao gradonačelnik Bosilj. Uz Ledenu čaroliju, klizalište, ledeni tobogan, kuću Djeda Mraza i veliki panoramski kotač sigurno će privući mnogobrojne posjetitelje iz cijele Hrvatske da posjete i osjete ugođaj adventa u bajkovitom Varaždinu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Oružanih snaga RH

  U Lepoglavi je, u organizaciji Udruge branitelje Hrvatske Lepoglava, 23. svibnja obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih epidemioloških mjera, program obilježavanja je, u odnosu na prethodne godine, bio sadržanoj nešto skromniji s naglaskom na odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima. U župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi služena je misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje nakon čega im […]

  today24/05/2021 69

  0%