play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zavrtio se panoramski kotač u Varaždinu

Varaždin je dobio još jednu atrakciju u sklopu adventskog programa – panoramski kotač, prvi takve vrste koji je postavljen u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina zajedno s novinarima i mnogobrojnim građanima već su prvog dana, u petak, 3. prosinca 2021. godine  imali priliku vidjeti panoramu grada s nove pozicije.

Kotač je visok 23 metra, a stigao je iz talijanske tvornice Lamborgini. Na kotaču je 18 gondola i u svaku stane četvero ljudi, a vožnja traje dvije-tri minute.  Radit će svaki dan od podneva pa sve do ponoći, a vikendom od 10 sati do ponoći. Atrakciju su Gradu Varaždinu ponudili stalni partneri na Špancirfestu, a ova atrakcija Grad Varaždin ne košta ništa zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom „Fest“. Cijena ulaznice za odrasle je 40 kuna, za mlade do 18 godina 30 kuna, za malu djecu u pratnji roditelja je besplatno, a u ponudi je i obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i dvoje djece 120 kuna – pojasnila je Jelena Toth.

„Siguran sam da je varaždinski advent najbolji advent u Hrvatskoj. Kuća pokraj koje je smješten kotač je bez stanara, kotač je na javnoj površini, a osobno sam kontaktirao vlasnika s kojim smo dogovorili ispitivanje stabilnosti iako je svakome jasno da nema nikakvih vibracija.“– rekao je gradonačelnik otklonivši  sve rasprave o poziciji i sigurnosti postavljanja kotača na početku Gajeve ulice.

Riječi novinara i građana koji su se prvi provezli kotačem bile su zapravo najbolji poziv svim građanima i posjetitelja da uživaju u atraktivnom pogledu na grad i najbolji advent u Hrvatskoj. I dok London ima „London eye“, Beč ima Prater, a Varaždin  je kao „mali Beč“ dobio svoj „Varaždinski ketač“ kako ga je u šali nazvao gradonačelnik Bosilj. Uz Ledenu čaroliju, klizalište, ledeni tobogan, kuću Djeda Mraza i veliki panoramski kotač sigurno će privući mnogobrojne posjetitelje iz cijele Hrvatske da posjete i osjete ugođaj adventa u bajkovitom Varaždinu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  „I nastani se među nama“ – božićna poruka varaždinskog biskupa Bože Radoša

  Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je vjernicima Varaždinske biskupije svoju ovogodišnju božićnu poruku i čestitku naslovljenu: I nastani se među nama". Draga braćo i sestre, Božić je pred nama. Bog kuca na vrata našega doma, želi ući i boraviti s nama. Jedna vedra talijanska glazbena komedija naslovljena „Dodaj još jedno mjesto za stolom“ lijepo će reći za Boga: On je  'Stanar s (našega) gornjega kata'. Stanar s gornjega kata kuca na vrata […]

  today25/12/2022 6

  0%