play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mještani Kućana novouređenom i proširenom ordinacijom dobivaju bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb

U Gornjem Kućanu danas je otvorena novouređena i proširena ordinacija opće medicine Barbare Krizman Vuhinec, dr.med., ujedno i zamjenice ravnatelja Doma zdravlja, a prigodnoj svečanosti nazočili su osim pacijenata, suradnika i suradnica liječnice, i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić kao i Goran Bobek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Gornji Kućan.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek podsjetio je kako Dom zdravlja u svom sastavu ima 23 ordinacije opće/obiteljske medicine, te da je ordinacija u Kućanu Gornjem prostorno bila jedna od manjih. U posljednje dvije godine ova ordinacija narasla je u najveću prema broju pacijenata što je rezultiralo i potrebom za uređenjem i proširenjem postojećih prostora ordinacije.

Ideja o proširenju ordinacije krenula je na inicijativu naše liječnice, obzirom da dotadašnji prostor nije udovoljavao svim potrebama i zahtjevima pacijenata. Ova ordinacija konkretan je primjer kako Dom zdravlja osluškuje potrebe svojih djelatnika, nastoji stvoriti bolje uvjete za rad i pružanje zdravstvenih usluga, a sve to na korist naših pacijenata – rekao je ravnatelj Veronek zahvalivši se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, od obitelji Draganić, liječnici na upornosti i Varaždinskoj županiji koja prati Dom zdravlja u svim njegovim projektima.

Nositeljica ordinacije Barbara Krizman Vuhinec, dr. med naglasila je kako se od 2019. godine, od kada djeluje ambulanta, broj pacijenata povećao sa 612 na čak 2.200.
Ambulanta u svojoj skrbi ima pacijente različitih uzrasta. Od školske dobi, dakle od šest godina starosti djeteta, pa sve do najstarijeg pacijenta koji trenutno ima 98 godina. Pokrivamo mnoga područja i naselja. Sama težnja pacijenata i povećana potreba za zdravstvenom skrbi težila je tome da se poveća prostorni kapacitet, a u planu je u dogledno vrijeme ordinaciju proširiti s mogućnošću određenih dijagnostičkih postupaka, kao i ostalim radnjama koje se budu zahtijevale, a sve na korist naših pacijenata – rekla je ravnatelja Krizman Vuhinec, dr.med.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako su Kućanci dobili ordinaciju kakvu zaslužuju.
Prije tri godine Dom zdravlja je imao oko 5,5 milijuna kuna minusa, te cijeli niz potreba za određenim zahvatima, od uređenja prostora, zamjene instalacija, nabave dijagnostičkih aparata, uređaja, voznog parka za patronažne sestre koji je bio jedan od najstarijih u Hrvatskoj itd. U te tri godine uspjeli smo taj dug smanjiti na oko 3,5 milijuna kuna, uz istovremeno nikad veća ulaganja u objekte Doma zdravlja tj. preko 1,5 milijuna eura odnosno oko 11.4 milijuna kuna. Uz to smo nabaviti 5 vozila za patronažne sestre – nabrojao je župan Stričak naglasivši kako Dom zdravlja dugo nije imao takva ulaganja kao sad.

A to sve zahvaljujući inicijativi ravnatelja i aktualne uprave odnosno svih uposlenih. Znali ste što vam treba, koja je potreba da se naši građani i svi koji zatraže pomoć u našem Domu zdravlja osjećaju sigurno, bolje i komotnije. I naravno da ste to odradili. Uvijek naglašavam kako iza svega stoji čovjek, on je pokretač svega, a ovdje u Kućanu pokazali ste da dobro radite – poručio je okupljenima župan Stričak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Radovi na najvećem projektu, Vatrogasnom domu vrijednom 1,2 milijuna eura, krenuli su punom parom

  Vatrogasni domovi diljem Hrvatskog zagorja bili su, i još uvijek jesu, pojam same srži društvenog života pojedinog mjesta. Iznimka nije ni Vatrogasni dom u Donjoj Voći. Štoviše, zgrada u kojoj se nalazi bivša je škola. Prema tome, lako je zaključiti kako nije optimizirana za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Voća, kao ni za neke druge namjene jer je jednostavno premala. Iz tog razloga, punom se parom prionulo na dogradnju postojeće zgrade […]

  today06/11/2023 52

  0%