play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završetak nastavne godine obilježili Danom sporta i svečanom priredbom

Učenici Osnovne škole Petrijanec proslavili su završetak nastavne godine u sportskom i svečanom duhu, obilježavajući Dan sporta u srijedu, 19. lipnja, i Dan škole u četvrtak, 20. lipnja.

Dan sporta okupio je brojne učenike i njihove roditelje na školskom terenu i nogometnom igralištu NK Orač. Učiteljice razredne nastave organizirale su međurazredno nadmetanje u tradicijskim igrama poput potezanja užeta, ljudskih tački, skakanja u vrećama i nošenja loptice u žlici. Sudionici su se natjecali u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najuspješnijima su uručene prigodne nagrade od strane ravnateljice Valerije Paljak.

Dan škole, obilježen svečanom priredbom, predstavio je aktivnosti i rezultate godišnjeg školskog projekta R.O.J.C., koji promiče sustavni održivi razvoj. Projekt R.O.J.C., iniciran od strane učiteljica razredne nastave i koordiniran od strane učiteljica Bojane Gaternig i Valentine Hosnjak, obuhvaća četiri ključna segmenta: Razvijanje društva za promjene, Omogućavanje napretka kroz prirodne izvore, Jačanje lokalnih zajednica kroz održive akcije i edukacije te Cijenjenje prirodno i domaće uzgojenog.

Tijekom svečane priredbe, učenici su predstavili postignuća projekta kroz zanimljive nastupe i videouratke, ponosno prikazujući svoje uspjehe, prijateljstva, zajedništvo, humanost i inovativnost. U provedbu aktivnosti uključili su se svi učenici, nastavnici i djelatnici škole, kao i brojni roditelji, članovi lokalne zajednice i predstavnici udruga.
Još jednom smo dokazali i pokazali kako zajedno možemo kvalitetno organizirati slobodno vrijeme, razvijati timski duh, motoričke vještine, svijest o važnosti kretanja i očuvanju zdravlja te poticati druženje učenika, roditelja, lokalne zajednice i učitelja – istaknula je ravnateljica Valerija Paljak.

Ovaj dvodnevni događaj pružio je učenicima i roditeljima priliku da se opuste, zabave i proslave završetak uspješne školske godine u zajedništvu i pozitivnoj atmosferi.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održani treći radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

  Treći zajednički radni sastanak novog župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec s načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije održan je u Županijskoj palači u Varaždinu. Uz aktualnosti vezane za lokalnu i regionalnu samoupravu, raspravljalo se i o uključivanju općina i gradova u sufinanciranje rada Zaklade za pomoć djeci Vita te Zaklade sv. Mihael. Župan Stričak je i prisutne načelnike i gradonačelnike informirao o prioritetnim projektima vezanim za Razvojni […]

  today29/07/2021 38

  0%