play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završen projekt „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“

„Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti osnovne zajedničke i zelene infrastrukture Gospodarske zone Brezje, kroz izgradnju prometnica, odvodnje i zelene infrastrukture u dijelu Zone istočno od državne ceste D2, nastojat će se privući novi investitori i stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta“ – rečeno je danas na završnoj konferenciji projekta pod nazivom „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Sani Ljubunčić. Ukupno prihvatljivi troškovi iznose 13 milijuna 130 tisuća kuna, a sufinanciranje Europske unije 6 milijuna 880 tisuća kuna što je temeljem javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, Gradu Varaždinu dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 19 milijuna 85 tisuća kuna.

Izgrađene su tri prometnice ukupne dužine 1.549 metara sa 7 metara širokim kolnikom, obostranim pješačko – biciklističkim stazama i zelenim pojasom širokim tri metra, kao i posebna 974 metra duga i pet metara široka pješačko – biciklistička staza. Navedene prometnice čine međusobno povezanu cjelinu i spajaju se na postojeću infrastrukturu, na Ulicu Ivane Brlić Mažuranić na sjeveru i Ulicu Dore Pejačević na jugu. U sklopu projekta radi ozelenjivanja posađeno je 150 stabala lipe, dok je Grad Varaždin uložio i dodatna sredstva te je izgrađena javna rasvjeta i elektronička infrastruktura.

Završnoj konferenciji su nazočili saborska zastupnica i izaslanica župana Nadica Dreven Budinski, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora i saborski zastupnik Damir Habijan, kao i direktori gradskih poduzeća.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ratković: “Svi se moramo uključiti i surađivati za boljitak onih koji su nas birali!”

  U Gradskoj vijećnici Varaždinskih Toplica u ponedjeljak je održan sastanak gradonačelnice Dragice Ratković s predsjednicima vijeća mjesnih odbora.   Sastanak je održan zbog međusobnog upoznavanja predstavnika mjesnih odbora, kao i s funkcioniranjem lokalne samouprave.   – Važna je korektna i dobra suradnja. I članovi vijeća mjesnih odbra i izvršna gradska vlast izašli su na izbore i građani su nas birali da radimo za opće dobro. Članove mjesnih odbora za dobro […]

  today13/07/2021 188