play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završen projekt „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“

„Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti osnovne zajedničke i zelene infrastrukture Gospodarske zone Brezje, kroz izgradnju prometnica, odvodnje i zelene infrastrukture u dijelu Zone istočno od državne ceste D2, nastojat će se privući novi investitori i stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta“ – rečeno je danas na završnoj konferenciji projekta pod nazivom „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Sani Ljubunčić. Ukupno prihvatljivi troškovi iznose 13 milijuna 130 tisuća kuna, a sufinanciranje Europske unije 6 milijuna 880 tisuća kuna što je temeljem javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, Gradu Varaždinu dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 19 milijuna 85 tisuća kuna.

Izgrađene su tri prometnice ukupne dužine 1.549 metara sa 7 metara širokim kolnikom, obostranim pješačko – biciklističkim stazama i zelenim pojasom širokim tri metra, kao i posebna 974 metra duga i pet metara široka pješačko – biciklistička staza. Navedene prometnice čine međusobno povezanu cjelinu i spajaju se na postojeću infrastrukturu, na Ulicu Ivane Brlić Mažuranić na sjeveru i Ulicu Dore Pejačević na jugu. U sklopu projekta radi ozelenjivanja posađeno je 150 stabala lipe, dok je Grad Varaždin uložio i dodatna sredstva te je izgrađena javna rasvjeta i elektronička infrastruktura.

Završnoj konferenciji su nazočili saborska zastupnica i izaslanica župana Nadica Dreven Budinski, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora i saborski zastupnik Damir Habijan, kao i direktori gradskih poduzeća.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Počinje 49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2021.“

  U cijeloj Hrvatskoj danas počinje akcija "Solidarnost na djelu". U organizaciji GDCK Ivanec akcija će trajati do 8. studenog 2021. GDCK Ivanec provodi ovu humanitarnu akciju s ciljem ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanja odjeće, obuće, uvjeta školovanja i higijenskih potrepština za djecu. GDCK Ivanec akciju provodi u suradnji sa školama, vrtićima, poduzećima, građanima, volonterima! Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava obiteljima […]

  today08/10/2021 78

  0%