play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečanom sjednicom Općina Perrijanec proslavila Dan Općine i blagdan sv. Petra i Pavla

U povodu dana Općine Petrijanec i blagdana sv. Petra i Pavla u dvorani Osnovne škole Petrijanec održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Prigodnim govorom prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić. Istaknuo kako je u proteklom razdoblju održana 31 sjednica na kojima su donijete važne odluke za razvoj Općine Petrijanec. Zahvalivši se biračima na ukazanom povjerenju za naredne četiri godine na posljednjim lokalnim izborima, načelnik Željko Posavec rekao je da je unatoč korona krizi, ali gospodarskoj i ekonomskoj krizi Općina imala višak sredstava u Proračunu. Spomenuo je kako je Općina nastavila s realizacijom i pripremom velikih kapitalnih projekata. “Sve ono što smo dosad ostvarili i sve ono što ćemo tek postići dolazi zahvaljujući drugačijem, suvremenijem, optimiziranom upravljanju. Naša je vizija razvoja Općine Petrijanec u modernu i naprednu općinu jasno zacrtana i ona nam je glavna nit vodilja u upravljanju.  Protekli mjeseci bili su izazovni, pandemija s kojom smo se suočili bacila nas je u sasvim neke nove bitke koje ranije nismo okusili, no nikako je nismo smatrali izgovorom za usporavanje ili zaustavljanje nekih projekata. Naprotiv, radili smo još više i bolje kako bi smo poboljšali i unaprijedili svakodnevnicu svakog mještana, od onih najmanjih do onih najstarijih. Pomagali smo i našoj školi i vrtiću ulaganjem u daljnje poboljšanje uvjeta za kvalitetno provođenje njihovih programa. Sve realizirane investicije uvelike premašuju vrijednost izvornog proračuna Općine Petrijanec, no uporan rad i izniman trud koji smo svake godine ulagali u izradu projektne dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola urodilo je plodom jer smo na temelju toga uspjeli osigurati značajna sredstva za samu realizaciju i izvođenje radova preko natječaja nadležnih ministarstva i iz EU fondova, kao i sufinanciranjem i uspješnom suradnjom s našim partnerima i javnim tvrtkama. S pozitivnim stavom, otvoreno i transparentno, nastavit ćemo i dalje raditi za dobrobit svakog mještana općine, a sve kako bi naš Petrijanec i sva naselja zasjali u punom sjaju.“ rekao je načelnik Posavec.

 

Na svečanoj sjednici prisutnima se obratila i zamjenica župana Silvija Zagorec. Čestitala je načelniku Općine Željku Posavcu na uspjehu koji su ostvareni u proteklih nekoliko godina.“To je vidljivo na samom licu mjesta i vjerujem da će i u budućnosti Općina imati puno projekata. Željela bih naglasiti da u Varaždinskoj županiji Općina Petrijanec će imati partnera za realizaciju budućih projekata”, rekla je zamjenica župana Zagorec.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. „Izuzetno cijenim što je načelnik Željko Posavec napravio za svoju općinu jer uvijek se veli da je lakše usvojiti mandat nego ga obraniti, a Željko ga je obranio uvjerljivije nego što ga je osvojio što samo govori koliko je napravio za Općinu Petrijanec i to nas sve puni jednim velikim ponosom. Bitno je razvijati dobro susjedske odnosne jer nama kajkavcima znaju prigovarati da smo pretihi, preplahi i premirni i da se premalo borimo za neke svoje interese, a s druge strane kad se dijele novci onda svi dođu na Sjever gdje je generator rasta, razvoja, industrije tako da je bitno to povezivanje i zajedničko nastupanje na platformi Sjevera, rekao je Mišel Jakšić.

 

Prisutnima na sjednici obratila se i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora. „Vodstvo Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije definitivno se može pohvaliti ne smo postignutim rezultatima nego dobrim upravljanjem općinama gdje SDP sudjeluje u vlasti jer upravlja na dobrobit građana. Kao SDP-ovka sam ponosna na te mlade ljude koji vode i Maruševec i Petrijanec, a  sada i Grad Varaždina.

 

Na svečanoj sjednici bio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. „ Meni je danas posebna čast biti prvi puta u životu izaslanik predsjednika Republike. On je svoj dolazak najavio na proslavu 110. obljetnicu DVD-a Petrijanec, koja će biti 24. srpnja. Meni je izuzetna čast što je jedan mladi načelnik Općine, kao što je SDP-ov Željko Posavec učinio za ovu Općinu . Ne troši novce građana nego povlači novce iz EU fondova i iz državnih fondova. Napravili su moderan vrtić, i to je općina koja ima najmanju cijenu participacije vrtića i u kojoj nema liste čekanja. Općina će imati potpunu aglomeraciju i vodovodnu mrežu u svih šest naselja. Ja sam zaista sretan i ponosan što je Željko Posavec član SDP-a istaknuo je Neven Bosilj. Na sjednici su podijeljene zahvalnice i priznanja fizičkim i pravnim osobama za iskazanu aktivnost i entuzijazam te poslovnu suradnju i doprinos razvitku Općine Petrijanec. Ovogodišnji laureati su: Prgomet transporti d.o.o., Nika konstrukcije, Kolačić sreće, Lovačko društvo Šljuka, DVD Petrijanec, DVD Nova Ves Petrijanečka i DVD Družbinec, zatim studentice Ivana Banfić, Gabrijela Marić,i Veronika Koprek, učenici srednjih škola Mija Sambolec,  Melani Leskovar, Nika Mihin i Lorena Dobranić te učenici osnovne škole Danijel Jurković i Maja Oršoš. U kulturno umjetničkom programu sudjelovali su ženska vokalna skupina „Erato“, mlada solistica Bernardica Bačan te KUD Petrijanec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Koncertom “Domovinu ljubim pjesmom” započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

    U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Radi se o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili […]

  today02/03/2024 3

  0%