play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zaključci sjednice Središnjeg odbora UDVDR-e Ogranak Ivanec

Nakon ljetne stanke, članovi proširenog sastava Središnjeg odbora UDVDR Ogranak Ivanec okupili su se na redovnom zasjedanju, uz sudjelovanje kolega iz HVIDR-e Ivanec, s kojima zajedno provode gotovo sve projekte.

 

U analizi provedenih aktivnosti tijekom kolovoza i rujna izraženo je zadovoljstvo njihovom posjećenošću, posebno reakcijama posjetitelja, a dva glavna su bila 17. memorijal sjećanja na poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, te premijera filma „Svjedoci vremena – Oslobađanje Ivanščice 1991.“.

 

Nadalje, sudjelovali su na Županijskim susretima dragovoljaca i veterana, 26. memorijalu Jendrikovski – Petrić u Ludbreškim vinogradima, kao i na 31. obljetnici oslobađanja objekta Banjšćina i Dan hrvatskih branitelja Novog Marofa, koje je organizirala naša Podružnica, odnosno Ogranci Ludbreg i Novi Marof.

 

Isto tako, obilježena je 31. obljetnica pogibije Ivana Severa Nine i 31. obljetnica oslobađanja prislušnog objekta na Ivanščici.

Zahvaljujući postignutim rezultatima na županijskim susretima, Ogranak Ivanec će na državnim igrama dragovoljaca i veterana u Vukovaru ovog vikenda predstavljati ekipe u stolnom tenisu i sportskom ribolovu, kojim su povodom utvrđene konačne liste natjecatelja u obje discipline.

 

Kroz listopad i studeni stručni tim nastavlja s predavanjima u školama na temu Domovinski rat – Istina o slobodi”, s ciljem očuvanja sjećanja na Domovinski rat i edukacijom najmlađih. Tim povodom, 18. listopada održat će se predavanje učenicima Osnovne škole Andrija Kačić Miošić, Donja Voća, a sukladno opsežnom programu, koji je napravljen u suradnji s dr. sc. Suzanom Jagić i Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, kroz više programa s učenicima i nastavnicima ivanečke škole prisjetit će se žrtava Vukovara i drugih važnih datuma iz Domovinskog rata.

 

U planu je prikazivanje dokumentarnog filma “Zaboravljena mladost”, te povratak Kolone sjećanja, koja će se održati 17. studenog, i to nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

 

Uređenje Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec intenzivno se nastavlja u drugoj polovici listopada, a prije toga će biti održan zajednički sastanak s Crvenim križem Ivanec, vezano uz zajedničko korištenje zajedničkog prostora, te povjesničarima našega kraja, kojima će biti predstavljen plan rada i način funkcioniranja Memorijalnog centra i saslušati se njihove ideje i prijedlozi kako bi on što prije saživio u skladu s planovima.

 

Tradicionalni godišnji posjet Pakracu, Lipiku, Novskoj i okolnim mjestima povodom Dana sjećanja na mrtve planiran je za 5. studeni, a Vukovaru, Bogdanovcima, Tovarniku, Lovasu i još nekim lokacijama istočne Slavonije i Srijema, od 9. do 11. prosinca.

 

Na kraju je napravljena analiza uplaćenih članarina, kao i provedbi programa koji su još u tijeku, te je izraženo zadovoljstvo što sve teče prema planu, po dinamici koja je ‘zacrtana’ Planom i programom rada za 2022. godinu.

 

Po završetku sastanka, druženje je nastavljeno u analizi neformalnih tema.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%