play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za vikend će poeziju u Varaždinu govoriti više od 50 pjesnika

U cilju promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije, UNESCO je 1999. godine 21. ožujka proglasio Svjetskim danom poezije. Ovaj dan obilježava se i u Hrvatskoj brojnim događanjima, a proslavi se pridružuje i Varaždin dvodnevnim programom „Poezijom govorim“ koji organizira udruga „Ritam misli“ predvođena pjesnicima Ljubicom Ribić i Milanom Novakom.  Program otpočinje u subotu, 19. ožujka „Pjesničkim maratonom“ koji će se održavati u Županijskoj palači u Varaždinu od 11 sati. Nastupit će više od 50 pjesnika iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Slovenije. Pjesnici će se potom okupiti na Trgu Matije Gupca u Varaždinu gdje će od 15 sati i 30  minuta biti zasađen pjesnički javor i biti čitani stihovi o životu, snazi i prirodi. Program će se nastaviti u večernjim satima u kavani Stara vaga gdje će se Dan poezije slaviti uz stihove i glazbu. Bogat pjesnički program se nastavlja u nedjelju od 11 sati ispred Gradske sportske dvorane na Dravi kada počinje „Valovanje poezijom“ u okviru čega će pjesnici stihovima podsjetiti na simbiozu poezije i prirode.

 

Na ove su programe pozvani svi zainteresirani građani, oni koji vole lijepu riječ, čitanje, knjige… Svi su dobrodošli jer “…kako pobijediti osjećaj beznađa u godinama u kojima dominiraju negativne vijesti, doba strahova i otuđenosti, doba pandemija i ratova. Kako biti jači od negativne sile informacija. Upornošću i dosljednošću širenja pozitivnih vibracija.

Članovi udruge RITAM MISLI će na svoj osebujan pjesničko glazbeni način bar na dan, dva zaustaviti negativne misli i darovati vam pregršt pozitivnih vibracija. U okviru projekta POEZIJOM GOVORIM, 2018. godine, zasadili smo prvo pjesničko drvo, pjesnički javor uz koji smo 2019. postavili obilježje na kojem su stihovi slovensko pjesnika Milana Novaka.

Nakon dvogodišnje stanke zbog nemogućnosti održavanja susreta ove ćemo godine ponovno riječima ispuniti Županijsku palaču, uz poeziju zasaditi pjesničko drvo na trgu Matije Gupca, te se na obali Drave zaustaviti i osluhnuti njen krvotok, podariti joj šuštavost poetskog izričaja i biti život prkoseći smrti.

 

Dragi pjesnici, ljubitelji poetskih slika, dragi glazbenici i svi vi koji želite upiti dio pozitivne energije pridružite nam se na dvodnevnom susretu POEZIJOM GOVORIM.” – poručuju organizatori Ljubica i Milan.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Klenovniku, Lepoglavi, Ivancu i Bednji

  Ivanečki dragovoljci, veterani te invalidi Domovinskog rata, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili u Klenovniku, Lepoglavi, Ivancu i Bednji. Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec na više su lokacija diljem šireg ivanečkog područja obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 26. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja. U suradnji s Općinom Donja Voća, lokalnim udrugama i mještanima, delegacija UDVDR […]

  today06/08/2021 239

  0%