play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za učenike Medicinske škole nastava će tijekom radova biti organizirana u Prvoj gimnaziji Varaždin

Sporazum o korištenju školskog prostora i opreme te školske sportske dvorane potpisali su u Županijskoj palači župan Anđelko Stričak te ravnateljice Prve gimnazije Varaždin i Medicinske škole, Janja Banić i Mirjana Grabar Kruljac.

S obzirom da je u Medicinskoj školi u tijeku veliko ulaganje, za učenike će nastava od 28. veljače biti organizirana u Prvoj gimnaziji Varaždin. „Poznato je da se u sklopu Medicinske škole gradi Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, u koji će ukupno biti uloženo 90 milijuna kuna. Dogradnjom će se dobiti 2.300 kvadrata novog prostora. Paralelno s tim potrebno je rekonstruirati i postojeću zgradu Medicinske škole, s čime bi se krenulo 1. ožujka. Zbog toga ćemo za učenike Medicinske škole nastavu organizirati u poslijepodnevnoj smjeni u Prvoj gimnaziji Varaždin. Uvjeren sam da će se zahvaljujući naporima ravnateljica i resornog pročelnika Miroslava Huđeka nastavni proces za obje školske ustanove odvijati bez teškoća”– istaknuo je župan Stričak.

Za učenike Medicinske škole nastava će od ponedjeljka do petka biti organizirana u poslijepodnevnoj smjeni, a subotom u jutarnjoj smjeni. Nastava će biti tako organizirana do ishođenja pravomoćne uporabne dozvole za dograđeni i rekonstruirani objekt Medicinske škole. „S obzirom na ugovorene rokove, radovi na zgradi Medicinske škole bi trebali biti završeni tijekom ljeta, tako da je planirani povratak učenika u mjesecu rujnu” – rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac je zahvalila kolegici iz Prve gimnazije na dobroj suradnji. „Moramo realizirati Centar kompetentnosti, tako da je organizacija nastave za naše učenike u drugoj školi nužna. Radimo na organizaciji rada na način da prvenstveno budu zadovoljene potrebe učenika, nastavnika i roditelja, a uz to i svi Covid epidemiološki uvjeti” – istaknula je. „Naš zajednički cilj je daljnji razvoj škola, posebno centara kompetentnosti. Drago nam je da ćemo raditi u istoj zgradi s kolegama iz Medicinske škole, a zajedno ćemo dogovoriti sve parametre za organizaciju nastave, apsolutno u korist učenika i roditelja” – navela je ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Velečasni Siniša Dudašek novi je župnik Župe sv. Martina biskupa u Varaždinskim Toplicama

  U Varaždinskim Toplicama u nedjelju je služena prva svečana Sveta misa koju je vodio vlč. Siniša Dudašek.   Naime, odlukom varaždinskog biskupa Bože Radoša, vlč. Dudašek imenovan je župnikom Župe sv. Martina biskupa u Varaždinskim Toplicama te dušobrižnikom Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.   Na prvoj svetoj misi koju je vodio vlč. Siniša Dudašek bila je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.   -S radošću i nadom pozdravljam našeg novog župnika, […]

  today30/08/2023 29

  0%