play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za saniranje dugova u Opću bolnicu Varaždin stiže više od 46,2 milijuna kuna

Na sjednici održanoj u petak, Vlada Republike Hrvatske donijela je dvije hvalevrijedne odluke kojima će bolničkim zdravstvenim ustanovama čiji su osnivači država, odnosno županije dodijeliti bespovratna sredstva za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala. Vlada je u tu svrhu osigurala preko milijardu kuna, a pomoć stiže i u Opću bolnicu Varaždin.

Naime, njoj će u sklopu ovih mjera, Vlada, odnosno Ministarstvo zdravstva dodijeliti više od 46,2 milijuna kuna.

Zahvaljujući ovim sredstvima, varaždinska će bolnica uspješno podmiriti dio svojih obveza što je preduvjet za daljnje uspješno poslovanje i kvalitetno obavljanje svoje glavne zadaće, a to su briga o pacijentima i pružanje najkvalitetnije zdravstvene skrbi.

Potvrdio je to i ravnatelj Damir Poljak zahvalivši Vladi što je još jednom prepoznala njihove potrebe i time doprinijela daljnjem podizanju kvalitete zdravstvenog sustava kako u Hrvatskoj, tako i u Varaždinskoj županiji. „Ovim namjenskim sredstvima uspjet ćemo sanirati dio dugovanja varaždinske bolnice prema dobavljačima lijekova i medicinskog materijala, kao što je bilo i najavljeno. Znamo da su hrvatske bolnice godinama gomilale te dugove, a ovim odlukama Vlada je još jednom pokazala kako je glavni cilj ulaganje u kvalitetu zdravstvenog sustava što će biti omogućeno nakon što zatvorimo postojeće obveze. No, bez obzira na to, u krugu Opće bolnice Varaždin u tijeku su višemilijunski radovi koji će uskoro unaprijediti cijeli zdravstveni sustav u Varaždinskoj županiji jer su nam briga o pacijentima, njihovo zdravlje i uvjeti u kojima radi naš medicinski kadar prioriteti” – rekao je ravnatelj Poljak.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Predstavljena kuharica „Ludbreška medena kuhinja“

  File od jelena u kori od medenjaka, okruglice od svježeg kozjeg sira s medom, glazirana guščja jetra s medom i marelicama na rukoli, file vepra s borovnicama pinjolima i mednom rakijom, rolada od fazana na grofovski s vrganjima i medom, pikantna rebarca s medom i crvenim zeljem, samo su neka od trideset recepata na bazi meda koje je pripremio profesionalni kuhar, chef Damir Crleni u knjizi recepata „Ludbreška medena kuhinja“. […]

  today03/09/2021 70

  0%