play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Javni poziv kandidatima za predsjednika Etičkog odbora i članove Vijeća časti

Na službenim web stranicama Grada Varaždina otvoren je Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika Etičkog odbora i članove Vijeća časti za provedbu kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća. Javni poziv je otvoren do 31. siječnja, a potrebni obrasci, izjava kao i tekst javnog poziva mogu se naći na poveznici.

I dok je predviđeno da četvero članova Etičkog odbora budu članovi Gradskog vijeća, po dva iz pozicije i opozicije, za predsjednika Etičkog odbora imenovat će se osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici.

Vijeće časti je tijelo koje nadzire provedbu Kodeksa ponašanja u drugom stupnju te odlučuje u drugom stupnju o odlukama Gradskog vijeća o povredama Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća. Vijeće časti ima tri člana koje imenuje Gradsko vijeće Grada Varaždina. Članovi Vijeća časti imenuju se iz redova osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici. Članovi Vijeća časti ne mogu biti nositelji političke dužnosti, niti članovi političke stranke, odnosno kandidati nezavisne liste zastupljene u Gradskom vijeću. Mandat predsjednika i članova Etičkog odbora i članova Vijeća časti traje do isteka mandata članova Gradskog vijeća.

Predsjednik i članovi Etičkog odbora i Vijeća časti imaju pravo na naknadu za rad sukladno posebnoj odluci kojom se regulira visina naknade za rad članova radnih tijela Gradskog vijeća.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Primopredaja opreme vrijednim vatrogasnim društvima na području Općine Maruševec

  Ovog je tjedna u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec održana svečanost primopredaje skupne i osobne zaštitne opreme vatrogasnim društvima unutar Vatrogasne zajednice Općine Maruševec. Nazočne goste, načelnika Općine Maruševec Marija Klapšu, predsjednicu i tajnicu DVD-a Maruševec Mirjanu Martinčević i Snježanu Ferenec, zamjenika zapovjednika DVD-a Donje Ladanje Tomicu Kelemena uvodnim je riječima pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Renato Podbojec. Prezentaciju, a nakon toga i primopredaju same opreme izvršio je zamjenik […]

  today05/10/2023 25

  0%