play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vrijedni zadrugari sekcije „Zemlica“ OŠ Petrijanec ubiru plodove svoga rada

U OŠ Petrijanec već godinama djeluje učenička zadruga u sklopu koje je i sekcija „Zemlica“, voditeljice Marije Kramarić. Učenici cijele godine marljivo rade na njivi, uglavnom uzgajajući bundeve od kojih proizvode bučino ulje.

Ove godine su zasijali kukuruz, koji je usprkos zahtjevnoj godini jako dobro rodio. Njih skoro tridesetak veseli se svakom odlasku na njivu, jer sve rade uglavnom ručno te pritom vode računa o ekološkom uzgoju. Naravno, na njivi ima posla kojeg ne mogu obaviti bez poljoprivrednih strojeva te im tu pomažu kumovi „Agroprom Patrčević“. Sve što proizvedu prodaju, a zarađen novac uglavnom ulažu u sljedeću sjetvu, zabavu ili izlet. Ove godine zadrugari su odlučili da će dio uroda donirati Lovačkom društvu „Šljuka“ Petrijanec te će na taj način barem malo olakšati preživljavanje divljih životinja u zimskim mjesecima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%