play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vrijedni Voćanci čistili okoliš i proslavili Jurjevo

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u Donjoj Voći je u organizaciji općinskog Savjeta mladih, te udruga i volontera s područja Općine provedena „Zelena čistka“. Iako prethodnih dana vrijeme nije bilo obećavajuće, vrijedni volonteri nisu se obeshrabrili te se čistilo  na nekoliko lokacija i prikupile su se velike količine otpada. Ponosni na zajedništvo i svijest mještana o brizi za okoliš, rastužuje činjenica da usprkos čišćenju prethodnih godina, ponovno su neodgovorni pojedinci višak svojeg otpada neodgovorno bacili u okoliš. Nakon završetka akcije, volonteri su se počastili finim gulašom koji su pripremili članovi Lovačke udruge „Trčka“.

Prošle je subote KUD Voća organizirao prigodan program povodom blagdana sv. Jurja. Baš kao što je to nekad bilo, a sve u cilju da se sačuva od zaborava, KUD Voća oživio je običaj pohoda Jure zelenoga kroz voćanski kraj. U narodu je sv. Juraj oduvijek bio simbol proljeća i novog ciklusa u prirodi, a u voćanskom kraju na Jurjevo su muzikaši išli od kuće do kuće pjevati i svirati. Bila je ova povorka i posebno slavljenički raspoložena, jer su sudionici povorke, Kata i Alojz Lazar obilježili 60. godina braka te su darivali Juru, kako bi im donio dobru godinu. „Ponosni smo što je jedan od najljepših voćanskih običaja izvučen iz zaborava te smo uz pregršt lijepih uspomena na kraju dana, Juru otpratili da obavi svoju misiju i svima donese dobru godinu. Iduće će godine Jura zeleni ponovno pohoditi voćanski kraj i to, sudeći prema povratnim informacijama, uz više sudionika i još raznovrsniju povorku.“ – izjavila je tom prilikom načelnica Donje Voće Sanja Kočet.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%