play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više sredstava za božićnice varaždinskim umirovljenicima

Međunarodni dan starijih osoba željama za puno zdravlja i dug život varaždinskim umirovljenicima čestitao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Na druženju uz sportske igre, svečani ručak i ples u ime organizatora gradonačelnika i velik broj umirovljenika pozdravio je Viktor Mrzlečki, predsjednik Udruge umirovljenika grada Varaždina zahvalivši na podršci i pomoći koju Grad pruža svim starijim osobama. Uz svom pozdravnom govoru gradonačelnik Bosilj je najavio da se u rebalansu proračuna koji je na dnevnom redu skorašnje sjednice Gradskog vijeća, predviđa povećanje sredstava za isplatu božićnica umirovljenicima. Božićnicu u iznosu od 150 kuna do sada su dobivali umirovljenici s mirovinama do 2 tisuće kuna. Sada se taj  kriterij podiže i božićnice će dobivati svi s mirovinama do 2500 kuna. „Tih dva milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu božićnica je novac koji ste vi uplatili u proračun, a sada će vam ih Grad Varaždin na neki način vratiti. To je poklon ali i zahvala za sve što ste napravili u svom životu za naš grad i svoju zajednicu.“ – poručio je uz čestitke gradonačelnik varaždinskim umirovljenicima.

Međunarodni dan starijih osoba rezolucijom UN-a obilježava se inače  svake godine 1. listopada da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Zbog epidemioloških uvjeta, proslava varaždinskih umirovljenika je pomaknuta na današnji datum, a prisustvovali su joj samo umirovljenici s urednim Covid putovnicama.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  UDVDR i HVIDR-a Ivanec u suradnji s Crvenim križom Ivanec uređuju prostore u Arnoldovoj ulici

  U uredskom prostoru HVIDR-e Ivanec održan je sastanak vodstava HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Zlatkom Barbirom i v.d. ravnateljice Sanjom Pajtak. Tema sastanka bilo je uređenje dijela zgrade u kojoj se trenutno nalaze uredski prostori HVIDR-a Ivanec i Udruge veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, te arhivski materijali županijskih ureda. U konstruktivnom razgovoru dogovoreno je da će se prostori urediti zajednički, s time […]

  today08/10/2022 35

  0%