play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od pet godina iznuđivali 40-ogodišnjaka

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 39 i 59 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznude nad 40-godišnjakom. Kako se sumnja, oni su od mjeseca travnja 2016. godine pa sve do 23. rujna ove godine, prema zajedničkom dogovoru i planu da sebi pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, kontinuiranim zastrašivanjima, psihičkim pritiskom te višekratnom uporabom fizičke sile i ozbiljnim prijetnjama da će izravno napasti 40-godišnjaka i članove njegove obitelji od strane 39-godišnjaka na poticaj 59-godišnjaka, prisilili su 40-godišnjaka da im tijekom tog razdoblja isplati neutvrđeni iznos u gotovom novcu, pri čemu iznos premašuje 500 tisuća kuna. Uz navedeni iznos u gotovom novcu, prijavljeni su prema prethodnom dogovoru, zastrašivanjima, uporabom sile i prijetnje prisilili muškarca da proda vlastitu nekretninu u gradu Varaždinskim Toplicama za iznos od 30 tisuća eura te nakon toga novac pribavljen prodajom preda 39-godišnjaku, koji je od tog  iznosa na ime svoje supruge kupio građevinsko zemljište u Vrsima za iznos od 20 tisuća eura, dok je za ostatak iznosa kupio teretno vozilo. Opisanim radnjama prijavljeni su za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist koja višestruko premašuje početno dugovanje – pozajmicu u iznosu od 54 tisuće kuna.

Navedeni su po završenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%