play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 400 trkača na Zimskom polumaratonu, Mrzlom ceneru i Ledenoj petici

Ovogodišnji 6. Hervis Zimski polumaraton, Mrzli cener i Ledena petica, trčao se napokon po pravom zimskom vremenu na 0 °C. Na ukupno 3 utrke sudjelovalo je više od 400 trkača i trkačica, a nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Varaždinski Zimski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 specifičan je po starosnom hendikepu, odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Ledenu peticu završilo je 114 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Ante Živković, Matija Tuđan i Dejan Preindl kod muškaraca te Andreja Gorčan, Anja Jambrešić i Lucija Sačer kod žena.

Mrzli cener završilo je 151 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Karmelo Mrvica , Bruno Hlebar i Simon Malek Kuzmič kod muškaraca te Tea Faber , Marina Godinić i Branka Žoković kod žena.

Na Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 139 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je u cilju bio Neven Jurković , a slijede ga Željko Mustač i Blaž Orešnik, dok je kod žena prva u cilj ušla Špela Gonza, zatim Jasmina Ilijaš i Alenka Horvat.

Najbrži (po neto vremenu) bio je Blaž Orešnik (1:12:05), zatim Jurica Tomac (1:14:36) i Neven Jurković (1:17:21). Kod žena je najbrža bila Špela Gonza (1:17:05), a slijede ju Jasmina Ilijaš (1:20:08) i Natalija Mašera (1:31:56).

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Kuća obitelji Andročec primjer sanacije obnove pročelja i krovova u Varaždinu

  U obnovljenoj zgradi na Trgu bana Jelačića u Varaždinu, održana je konferencija za novinare o realizaciji programa sanacije i obnove pročelja građevina u Varaždinu. U kući koju je obitelj Andročec obnovila uz sufinanciranje Grada Varaždina o realizaciji programa govorio je gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj te je između ostalog rekao: Meni je izuzetno drago da spomeničku jezgru prikupljamo i trošimo na uređenje centra grada. Prošle godine na natječaj se javilo dvadesetak, […]

  today06/02/2023 13

  0%