play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 400 trkača na Zimskom polumaratonu, Mrzlom ceneru i Ledenoj petici

Ovogodišnji 6. Hervis Zimski polumaraton, Mrzli cener i Ledena petica, trčao se napokon po pravom zimskom vremenu na 0 °C. Na ukupno 3 utrke sudjelovalo je više od 400 trkača i trkačica, a nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Varaždinski Zimski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 specifičan je po starosnom hendikepu, odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Ledenu peticu završilo je 114 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Ante Živković, Matija Tuđan i Dejan Preindl kod muškaraca te Andreja Gorčan, Anja Jambrešić i Lucija Sačer kod žena.

Mrzli cener završilo je 151 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Karmelo Mrvica , Bruno Hlebar i Simon Malek Kuzmič kod muškaraca te Tea Faber , Marina Godinić i Branka Žoković kod žena.

Na Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 139 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je u cilju bio Neven Jurković , a slijede ga Željko Mustač i Blaž Orešnik, dok je kod žena prva u cilj ušla Špela Gonza, zatim Jasmina Ilijaš i Alenka Horvat.

Najbrži (po neto vremenu) bio je Blaž Orešnik (1:12:05), zatim Jurica Tomac (1:14:36) i Neven Jurković (1:17:21). Kod žena je najbrža bila Špela Gonza (1:17:05), a slijede ju Jasmina Ilijaš (1:20:08) i Natalija Mašera (1:31:56).

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na auto cesti smrtno stradao vozač osobnog vozila

  Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se jučer dogodila na autocesti A4. Jučer, 30. ožujka oko 11.17 sati na auto cesti A4, kod Zamlake, smrtno je stradao 35-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom auto cestom iz smjera Ludbrega u smjeru Goričana. Dolaskom do nadvožnjaka, gdje se promet zbog radova na zapadnoj kolničkoj traci koja je zbog toga zatvorena i uredno označena, odvija na istočnoj kolničkoj traci u oba smjera, […]

  today31/03/2022 64

  0%