play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Djeca iz vrtića Malo drvo uz pomoć participativnog proračuna izradila slikovnicu Priče o Varaždinu

„Priče o Varaždinu“ naziv je dječje slikovnice koja je danas predstavljena javnosti u varaždinskoj vili Bedeković, Odjelu za djecu Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“. Uz djecu i njihove odgajatelje, promociju slikovnice uveličali su Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Autori slikovnice su djeca varaždinskog Dječjeg vrtića Malo drvo, a slikovnica je tiskana financijskim sredstvima Grada Varaždina iz Dječjeg participativnog proračuna za 2023. godinu. Ideju za slikovnicu djeca su dobila prilikom posjete gradskoj knjižnici kada su tražili slikovnicu o Varaždinu koja do tada nije bila dostupna. Uz pomoć odgajatelja i svojih roditelja, djeca starije odgojne skupine su istraživala povijest svog grada, oblikovala priče i ilustracije te sve upotpunila svojom dječjom maštom. Tekst i slike prilagodila je i obradila odgajateljica Kristina Hudoletnjak, a goste je na promociji upoznala s projektom i pozdravila Jelena Kežić, ravnateljica vrtića Malo drvo.

Drago mi je da je participativni proračun za mlade i djecu, a koji sam inicirao kroz Odbor za mlade, dobio svoju najljepšu priču, a to su ova djeca koja danas predstavljaju svoju slikovnicu Priče o Varaždinu. To je fantastična slikovnica koju su sama djeca napravila uz pomoć odgajatelja – rekao je Lukavečki objasnivši da je participativni proračun za mlade upravo zamišljen tako da mladi i djeca sami odabiru sebi najbolje projekte te da ih imaju prilike ostvariti uz pomoć Grada Varaždina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održan okrugli stol u sklopu projekta „Zdravi zubi za sve“

  Dom zdravlja Varaždinske županije je sa svojim projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt „Zdravi zubi za sve”, čiji je cilj osvijestiti javnost i stanovništvo Varaždinske županije o važnosti provođenja oralne higijene. Projekt je usmjeren na čitavo stanovništvo, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe.  U sklopu projekta održana su brojna predstavljanja i radionice u svim dijelovima Varaždinske županije, a jedna od projektnih aktivnosti je i […]

  today13/09/2023 58

  0%