play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

„Veliko srce Varaždina“ 2022.

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas, 26. listopada 2022. godine dodijeljene su plakete  „Veliko srce Varaždina“ djeci koja su ostvarila izvanredna postignuća te istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštivanja dječjih prava.

Ovo je već 10. puta za redom kako se dodjeljuju plakete koje je ustanovilo Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina vezano uz Međunarodni dan međusobnog pomaganja, 26. listopada.

Plakete se dodjeljuju učenicima osnovnih škola s područja Grada Varaždina te iznimno, za specifično djelovanje, plaketa se može dodijeliti i odrasloj osobi koja je svojim radom, akcijom ili na neki drugi način učinila neko posebno vrijedno djelo, pomogla u ostvarivanju dječjih prava u osobito teškim i zahtjevnim situacijama uloživši natprosječan napor za dobrobit djece.

Cilj je nagraditi i učiniti vidljivima u društvu pozitivne i humane primjere djelovanja djece te potaknuti i sve ostale na takva djela.

„Veliko srce Varaždina“ priznanje je kojim Dječje Gradsko vijeće ističe učenike koji svojim radom pridonose zajednici, koji u svojoj okolini primjećuju one kojima je pomoć potrebna i pomažu te svojim suosjećanjem, vremenom, znanjem ili čak džeparcem pomažu potrebitima.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno s predsjednikom Dječjeg Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovrom Ledenkom uručio je plakete nagrađenima i čestitao im na velikom srcu koje su pokazali prema svojim vršnjacima, starijima i zajednici u kojoj žive.

Dobitnici plakete „Veliko srce Varaždina“ 2022. godine su Roberta Oršoš, Luka Markač i Barbara Hrženjak iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, 4. c razred iz I. OŠ te Jasminka Brlić, odrasla osoba, asistentica u nastavi  i Julija Tuga Lukić iz I. OŠ, Tara Leverić i David Franjić iz II. OŠ, 1.b razred III. OŠ, Ana Bistrović, Lena Kolenko i Elena Košić iz IV. OŠ, Karlo Korotaj i Dubravka Novak, odrasla osoba, koordinatorica Dječjeg foruma Varaždin i Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina iz V. OŠ, Iva Šipek, Mura Lazar, Zoa Barić i Maša Prekupec iz VI. OŠ te Ena Horvat, Lea Kamenar, Ena Žitnjak i Petra Hrastovec iz VII. OŠ.

„Svi vi, djeca, asistenti, učitelji, roditelji, mentori, zaslužujete iskrene čestitke danas na dobivenom priznanju. Vi djeca ste neiskvareni i ovim što ste učinili za svoje vršnjake i zajednicu u kojoj živite pokazuje humanost i brigu o drugima te vam želim da ostanete takvi cijeli svoj život. Posebno se zahvaljujem Dubravki Novak koja već 10. godinu za redom organizira ovu hvalevrijednu akciju i daje cijelu sebe u realizaciju „Velikog srca Varaždina“ – naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj.

„Zašto „Veliko srce“? Iz razloga što treba istaknuti upravo ovu djecu koja su danas ovdje, koja su dobitnici plakete jer su to najbolja djeca među nama i uopće nije važno jesu li oni odlikaši ili ne jer su svojim djelima pokazali da imaju veliko srce. Za činiti dobro djelo potpuno je nebitno je li netko pao razred ili ne, je li netko odlikaš ili ne, da li se bavi kojom izvannastavnom aktivnošću ili ne. Veliko srce i dobra djela su jedini način i put da naprave svijet boljim mjestom za život, a upravo ova djeca danas koja su s nama učinila su ovaj svijet boljim mjestom nego je bio prošle godine.“ – istaknula je Dubravka Novak koordinatorica Dječjeg foruma Varaždin i Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina kao i istaknuta učiteljica i članica Gradskog vijeća Grada Varaždina, dobitnica ovogodišnje plakete „Veliko srce Varaždina“

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica

  U prisustvu mnogobrojnih gostiju i uzvanika, općinskih vijećnika, predstavnika udruga, gradonačelnika i načelnika te predstavnika javne vlasti, gospodarstva kao i dobitnika općinskih javnih priznanja, u četvrtak, 21. travnja, povodom dana Općine Vinica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica. Sjednica je započela himnom Republike Hrvatske u izvođenju zbora Osnovne škola Vinica nakon čega je voditeljica pozdravila prisutne goste i uzvanike te pozvala na odavanje počasti minutom šutnje preminulim stanovnicima […]

  today22/04/2022 91

  0%