play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturantika i ove godine u virtualnom obliku

Kako je najavljeno na konferenciji za medije u atriju Županijske palače, ovogodišnja Maturantika, tradicionalni program namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola će se kao i prošle godine održati virtualno.


Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin je istaknuo kako epidemiološka situacija u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji još nije takva da bi omogućila veća okupljanja. „Kao i prošle godine, i ove smo promišljali na koji način ipak i ovoj generaciji maturanata omogućiti primjereno obilježavanje kraja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program Maturantike, kojeg već tradicionalno organiziramo u suradnji s Gradom Varaždinom i Policijskom upravom varaždinskom održao se do sada tri puta od čega posljednji puta virtualno. Prošlogodišnji model virtualne Maturantike pokazao se jako dobar pa će i ovogodišnji biti organizirani po istome principu. Dakle, virtualna Maturantika koja će biti održana u petak, 21. svibnja u razdoblju od 18 do 22 sata zamišljena je kao mix video poruka ravnatelja, učenika, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja koje će maturantima ispunjavati DJ Mašić iz studija VTV televizije. Želim istaknuti kako ove godine imamo oko 1800 maturanata u šesnaest srednjih škola Varaždinske županije i oni su već obaviješteni da do 19. svibnja sve svoje glazbene želje, video poruke i fotografije s razrednih druženja mogu slati VTV televiziji koja će ih pripremiti i puštati u svom programu. U realizaciju TV Maturantike uključena je , kao tehnički nositelj, VTV televizija koja će cijelu emisiju prenositi ne samo putem TV nego i uživo putem svojeg Facebook kanala. Uz već spomenute Grad Varaždin i PU varaždinsku, u realizaciji Maturantike uključena je i Varaždinska županija, Koncertni ured Varaždin, Prva školska televizija i Radio Megaton koji će u svom eteru prenositi cijeli program Maturantike. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program te da uz puno dobre volje i kreativnosti dostojno obilježimo kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja – rekao je zamjenik župana Vugrin  te svim maturantima čestitao završetak srednjoškolskog obrazovanja uz želje za puno sreće i uspjeha u realizaciji svih planova u budućnosti.


Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je naznačio dobru suradnju s Županijom i Gradom Varaždinom u realizaciji ovog programa. „Kao i prošlogodišnja i ovogodišnja Maturantika će biti održana u nešto drugačijem obliku, a reakcije od prošlogodišnje održane Maturantike su pozitivne. Stoga mi je drago da ćemo i ove godine omogućiti učenicima završnih razreda da barem na ovaj način osjete draž i radost maturantskih dana. Apeliram na maturante da se ne okupljaju na kojekakvim mjestima u gradu već da budu odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima”- rekao je Predrag Benčić.
Predstavljanju Maturantike nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina Mirna Kezele.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan prvi online koncert preko Zoom platforme u Hrvatskoj!

  Centar tradicijske kulture Varaždin zasigurno će još dugo ostati zapamćen po svojim glazbenim pothvatima no sada kao i prva umjetnička udruga u kulturi koja je održala online koncert putem zoom platforme u sklopu projekta „KultOFF-KultON“-Tradicijska kultura u online okruženju“ koje provode sa svojim projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba. Sudionici online sinhrone radionice/koncerta uživali su u svojim domovima ispred svojih malih ekrana/računala u dvosatnom koncertu […]

  today01/05/2021 167

  0%