play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturantika i ove godine u virtualnom obliku

Kako je najavljeno na konferenciji za medije u atriju Županijske palače, ovogodišnja Maturantika, tradicionalni program namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola će se kao i prošle godine održati virtualno.


Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin je istaknuo kako epidemiološka situacija u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji još nije takva da bi omogućila veća okupljanja. „Kao i prošle godine, i ove smo promišljali na koji način ipak i ovoj generaciji maturanata omogućiti primjereno obilježavanje kraja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program Maturantike, kojeg već tradicionalno organiziramo u suradnji s Gradom Varaždinom i Policijskom upravom varaždinskom održao se do sada tri puta od čega posljednji puta virtualno. Prošlogodišnji model virtualne Maturantike pokazao se jako dobar pa će i ovogodišnji biti organizirani po istome principu. Dakle, virtualna Maturantika koja će biti održana u petak, 21. svibnja u razdoblju od 18 do 22 sata zamišljena je kao mix video poruka ravnatelja, učenika, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja koje će maturantima ispunjavati DJ Mašić iz studija VTV televizije. Želim istaknuti kako ove godine imamo oko 1800 maturanata u šesnaest srednjih škola Varaždinske županije i oni su već obaviješteni da do 19. svibnja sve svoje glazbene želje, video poruke i fotografije s razrednih druženja mogu slati VTV televiziji koja će ih pripremiti i puštati u svom programu. U realizaciju TV Maturantike uključena je , kao tehnički nositelj, VTV televizija koja će cijelu emisiju prenositi ne samo putem TV nego i uživo putem svojeg Facebook kanala. Uz već spomenute Grad Varaždin i PU varaždinsku, u realizaciji Maturantike uključena je i Varaždinska županija, Koncertni ured Varaždin, Prva školska televizija i Radio Megaton koji će u svom eteru prenositi cijeli program Maturantike. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program te da uz puno dobre volje i kreativnosti dostojno obilježimo kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja – rekao je zamjenik župana Vugrin  te svim maturantima čestitao završetak srednjoškolskog obrazovanja uz želje za puno sreće i uspjeha u realizaciji svih planova u budućnosti.


Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je naznačio dobru suradnju s Županijom i Gradom Varaždinom u realizaciji ovog programa. „Kao i prošlogodišnja i ovogodišnja Maturantika će biti održana u nešto drugačijem obliku, a reakcije od prošlogodišnje održane Maturantike su pozitivne. Stoga mi je drago da ćemo i ove godine omogućiti učenicima završnih razreda da barem na ovaj način osjete draž i radost maturantskih dana. Apeliram na maturante da se ne okupljaju na kojekakvim mjestima u gradu već da budu odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima”- rekao je Predrag Benčić.
Predstavljanju Maturantike nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina Mirna Kezele.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole

  Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća. Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati […]

  today03/12/2021 138

  0%