play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Veleposlanik Francuske u posjeti Varaždinu

U utorak, 9. siječnja 2024. godine u posjeti Gradu Varaždinu boravio je NJ. E. g. Fabien Fieschi, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj. Njega je u svom kabinetu u palači Patačić primio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem. Tijekom otvorenog i srdačnog razgovora razmotrene su teme razvoja daljnje suradnje Varaždina s partnerima iz Francuske.

Prijemu veleposlanika Francuske nazočio je i Siniša Košćak, predsjednik uprave COLAS Hrvatska, jednog od vodećih poduzeća u niskogradnji i najveće građevinske tvrtke u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, francuske tvrtke koja je prisutna u Hrvatskoj 12 godina. Spomenuta je i suradnja s partnerskim gradom Auxerre s kojim Varaždin ima potpisanu povelju o partnerstvu od 2006. godine. Kao lijep primjer suradnje spomenuto je partnerstvo Francuske na 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine kada se zahvaljujući bogatom programu Francuska predstavila u najboljem svijetlu. Bilo je riječi i o suradnji Francuskog instituta s kulturnim ustanovama u Gradu Varaždinu. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović upoznala je veleposlanika s projektom Centra kreativnih i kulturnih industrija.

Veleposlanik Francuske zanimao se za povijesni i ekonomski razvoj Varaždina, te je izrazio nadu da će se ponovo pronaći zajednički interesi i konkretizirati projekti tim više što Hrvatska i Francuska na nacionalnom nivou imaju odlične partnerske i prijateljske odnose. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj vidi dobre potencijale u suradnji na području kulture, obrazovanja, turizma i gospodarstva, pri čemu je Varaždin predstavljen kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj te grad koji je otvoren za svaku suradnju s europskim partnerima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%