play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Važni koraci u odabiru hrane za pse!

Naši četveronožni prijatelji, psi su članovi obitelji. Stoga je njihovo zdravlje vrlo važno, na što utječe i kvaliteta pseće hrane. Na policama dućana možete pronaći dosta hrane, pa sada mi pomažemo koji bi moglo biti najbolji izbor.

Pakiranje hrane

Pakiranje nije samo esetetsko važno, nego na njemu možemo pronaći i najvažnije informacije. Proizvođači su dužni navesti sastav, razne aditive, količinu preporučene dnevne doze i rok trajanja.

Kao i kod većine proizvoda, cijena hrane za pse može biti značajna. Hrana u vrlo jeftinoj kategoriji često nije napravljena od najboljih sastojaka. Znači vrlo je važno našem psu dati kvalitetnu hranu.

Kao i kod ljudi tako i kod pasa važno je staviti zdravlje na prvo mjesto, stoga je vrlo važno obratiti pažnju na to od čega se hrana sastoji, kako bi ljubimcima omogućili unos dovoljne količine svega što je potrebno za dobar rast i razvoj. Vlasnik psa mora znati koje životinjske i/ili biljne sastojke hrana sadrži kako ne bi došlo do moguće alergijske reakcije.

Idealni sastojci

Zdrava prehrana je obavezna i kod kućnih ljubimca, zbog tog treba da bude ravnoteža proteina, ugljikohidrata, masti i vlakana, minerala i vitamina. Ako je vaga nagnuta na bilo koju stranu, može doći do bolesti, debljanja i gubitka težine.

Za omjer idealnog sastava potrebno je oko 20% proteina, oko 13% sirovih masti, 4% sirovih vlakana i oko 8% sirovih pepela. Ugljikohidrati pomažu našim ljubimcima u opskrbi energijom, ali laktoza kod njih lako može izazvati proljev!

Psi koji jedu kvalitetnu i dobro doziranu hranu nisu samo zdravi, već imaju i više energije.

Kako izabrati pravu hranu za pse?

Fizičke karakteristike, ponašanje i zdravlje vašeg psa vrlo su važni čimbenici pri odabiru prave hrane za pse. Štenci i njihove majke dnevno unose puno kalorija, dok stariji psi zahtijevaju puno manje. Ako birate hranu, pobrinite se da zadovoljite potrebe prvog koraka odabira hrane.Također, pobrinite se da vaš pas dobije pravu količinu hrane. Ne smije biti premalo ali ni previše. Davanje previše ili premalo može dovesti do zdravstvenih problema vašeg psa kao posljedica pretilosti.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%