play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasci VZO Petrijanec održali vježbu u Družbincu

U petak, 16. lipnja u Družbincu je održana javna vatrogasna vježba VZO Petrijanec, a pod pretpostavkom da je prilikom obilnih oborina došlo do poplave izlijevanjem izvora i ribnjaka u Dravskoj ulici. Nekoliko okolnih podruma je poplavljeno a u jednom od njih ostali su zarobljeni ljudi.

Na vježbi su sudjelovali vatrogasci is svih pet društava s područja Općine Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, uz kolege iz DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne Općine Sračinec, te pripadnike Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Nakon vježbe zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan održao je postrojavanje vatrogasaca te predao prijavak načelniku Općine, Željku Posavcu. Završnu ocjenu vježbe dao je zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, koji je istaknuo zadovoljstvo prikazanim. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec zahvalio je svim sudionicima na sudjelovanju ali i na svemu što rade tokom godine za dobrobit zajednice.

Prisutnima su se na kraju obratio i predsjednik VZO Petrijanec istaknuvši uvijek dobru suradnju s susjednim DVD Svibovec Podravski te GDCK Varaždin.

Cilj ovakvih vježbi je provjera spremnosti i osposobljenosti operativnih članova, provjera sustava uzbunjivanja, ispravnosti opreme i vozila, uvježbavanje taktike te suradnja i koordinacija s ostalim službama koje rade na spašavanju života i imovine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%