play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasci VZO Petrijanec održali vježbu u Družbincu

U petak, 16. lipnja u Družbincu je održana javna vatrogasna vježba VZO Petrijanec, a pod pretpostavkom da je prilikom obilnih oborina došlo do poplave izlijevanjem izvora i ribnjaka u Dravskoj ulici. Nekoliko okolnih podruma je poplavljeno a u jednom od njih ostali su zarobljeni ljudi.

Na vježbi su sudjelovali vatrogasci is svih pet društava s područja Općine Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, uz kolege iz DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne Općine Sračinec, te pripadnike Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Nakon vježbe zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan održao je postrojavanje vatrogasaca te predao prijavak načelniku Općine, Željku Posavcu. Završnu ocjenu vježbe dao je zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, koji je istaknuo zadovoljstvo prikazanim. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec zahvalio je svim sudionicima na sudjelovanju ali i na svemu što rade tokom godine za dobrobit zajednice.

Prisutnima su se na kraju obratio i predsjednik VZO Petrijanec istaknuvši uvijek dobru suradnju s susjednim DVD Svibovec Podravski te GDCK Varaždin.

Cilj ovakvih vježbi je provjera spremnosti i osposobljenosti operativnih članova, provjera sustava uzbunjivanja, ispravnosti opreme i vozila, uvježbavanje taktike te suradnja i koordinacija s ostalim službama koje rade na spašavanju života i imovine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%