play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski školarci na najbolji mogući način iskoristili zimske praznike

Iza nas je još jedan iznimno uspješan Zimski sportski višeboj, koji je po sedmi puta organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pokroviteljstvo Grada Varaždina. Bio je to savršen način za provesti školske praznike te je tako 60-ak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola, pod stručnim okom trenera i profesora kineziologije iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, svoje vrijeme umjesto pred ekranom provelo u sportu i rekreaciji. Višeboj je bio u potpunosti besplatan, a svoju popularnost sve većim odazivom dokazuje iz godine u godinu. Sudjelovali su učenici od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola.

U sportskom centru Graberje učenici su od 27. prosinca do 5. siječnja igrali nogomet, košarku, rukomet, badminton, bavili se borilačkim sportovima, atletikom, plesom, okušali se u dječjem cross fitu te su im organizatori, kao zahvalu za uspješno sudjelovanje u sportskim aktivnostima, uručili diplome i majice te ih obradovali jednodnevnim izletom u Trakošćan. Zadovoljna još jednim Zimskim sportskim višebojem je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, koja naglašava koliko je kretanje važno i kako bi ono trebalo biti sastavni dio života svakog djeteta.

“Tjelesna aktivnost omogućava usvajanje, usavršavanje i razvoj novih motoričkih vještina, unapređuje zdravlje, izgrađuje koštanu i mišićnu masu, povećava kognitivne sposobnosti i poboljšava raspoloženje” ističe Sitar te dodaje kako osim tjelesnog razvoja sport omogućava djeci i razvoj socijalnih vještina.

“Kroz komunikaciju i timski rad djeca grade samopouzdanje te uče samodisciplini i usmjeravanju pažnje. Ništa manje važno, tjelesna aktivnost znači zabavu, užitak u kretanju i druženju te priliku za upoznavanje novih prijatelja” zaključila je Sitar.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Župan nagradio učenike i mentore, pobjednike 2. smotre dječjega kajkavskoga stvaralaštva

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik – osnovne škole nedavno su održani 2. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 2. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ njeguje dječje domoljubno pjesništvo na kajkavskom narječju, osvješćuje važnost očuvanja zavičajnog govora, potiče rad s pjesnički nadarenim učenicima […]

  today10/03/2022 66

  0%