play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Toplice svečano obilježile Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

 

 

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Varaždinskim Toplicama, u petak, 4. kolovoza, održano je svečano okupljanje branitelja, ostalih sudionika te građana kako bi svečanom povorkom odali počast svima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, posebno za sve žrtve te njihove obitelji.

 

Svečani mimohod branitelja krenuo je od Trga Republike Hrvatske pa do Župne crkve sv. Martina, gdje je održana sveta misa u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i njihove obitelji te sve koji su bili dio operacije Oluja.

Nakon svete mise, svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika Bijela golubica u Varaždinskim Toplicama, uslijedilo je kao znak poštovanja i sjećanja. Svi sudionici su se zajednički sastali u minuti tišine te molitvi kojom su odali duboku počast i zahvalnost hrabrim braniteljima.

 

Nastavak obilježavanja dana održao se u vatrogasnom domu u Varaždinskim Toplicama, gdje se organiziralo druženje uz domjenak i živu glazbu, uz prikaz video zapisa iz Domovinskog rata.

 

Predsjednik Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) Varaždinske Toplice, Branko Crljenica, pozdravio je sve prisutne u ime Udruge branitelja s područja Varaždinske Toplice te svima čestitao Dan domovinske zahvalnosti.

 

-Slavimo 28. obljetnicu najblistavije pobjede u Hrvatskoj povijesti. Mi to već godinama obnašamo – rekao je Crljenica te dodao kako su u akciji Oluja sudjelovale postrojbe 104. brigade, 7. gardijska brigade te specijalna policija.

 

 

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice, Ljubica Nofta, kazala je kako je nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine Hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i strahu od neprijateljskih napada na izložene Hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnijih pregovora i mirovnih inicijativa, Republika Hrvatska, vlastitom oružanom silom, oslobodila Hrvatski teritorij u operaciji Oluja.

 

-Ovo je prigoda da iskažemo svoju počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata, svim stradalima i nestalima, svim žrtvama i svim Hrvatskim braniteljima s područja grada i naše nam drage Hrvatske, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine – rekla je Nofta.

28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja svečano je obilježena i u Svibovcu, 05. kolovoza ove godine. U Crkvi sveta Tri kralja, održana je sveta misa u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i njihove obitelji.  Na svečanom događaju u Svibovcu, uz izvedbu hrvatske himne zbora Župe Svibovec, održano je svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Svibovcu. Svi prisutni su se zajednički pomolili i zastali u minuti tišine kako bi odali počast braniteljima.

 

Nakon polaganja vijenaca kod spomenika, u vatrogasnom domu u Svibovcu, nastavilo se druženje  svih prisutnih branitelja i gostiju, gdje je održan i turnir u beli.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%