play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija i Grad Varaždin priredili prijem u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Varaždinska županija i Grad Varaždin organizirali su zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, obrazovnih institucija, vjerskih zajednica, zdravstvenih ustanova, predstavnika državnih institucija, vatrogasne zajednice, policije, te nacionalnih manjina. Uz domaćine, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića, zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića, prijemu su nazočili i saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora, Nadica Dreven Budinski, Siniša Jenkač i Natalija Martinčević. Vjerske zajednice predstavljali su biskup varaždinski mons. Bože Radoš i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Varaždin Idriz efendija Hasanović. U ime gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja okupljene je pozdravio njegov zamjenik Miroslav Marković.

Drago mi je što ste se odazvali ovom božićno-novogodišnjem prijemu koji smo organizirali kako bi vam zahvalili na vašem doprinosu i svemu što kroz svoj rad i djelovanje činite kako bi doprinijeli razvoju i napretku našeg grada Varaždina. Godina iza nas bila je zahtjevna i izazovna, ali pred nama je možda čak i zahtjevnija 2023. Ipak, dočekajmo je puni optimizma jer vjerujem da zajedno možemo savladati sve izazove. Želim vam sretnu i uspješnu novu godinu i ostvarenje svih vaših ciljeva, kako privatnih tako i poslovnih – rekao je zamjenik Marković.

 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u svom je pozdravnom govoru istaknuo kako je ova godina jedna od povijesnih godina za našu domovinu, Varaždinsku županiju, sve općine i gradove.

 

Mogu reći kako ćemo ove godine, uz doček Nove godine, imati još nekoliko dočeka. Nakon što smo dočekali izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i naše Vatrene, vjerujem da ćemo s radošću dočekati i ulazak u eurozonu i Schengenski prostor, odnosno ulazak u najprestižnije europske, odnosno svjetske asocijacije. Isto tako ova godina bila je i poprilično izazovna, ali smo zahvaljujući svima vama, zahvaljujući našim žurnim službama, sastavnicama domovinske sigurnosti, kroz sve to smo jako dobro prošli. Uz to uspjeli smo ostvariti i niz zapaženih investicija. U iščekivanju nove godine prisjetimo se i onih koji vode brigu o svjetskom miru, a to su pripadnici naše bojne PUMA koji se nalaze na Kosovu. Isto tako pokušajmo ulazak u novu godinu učiniti što radosnijim svim stranim radnicima koji se nalaze na području naše županije. Njih je sada oko četiri tisuće. Stoga pozivam sve da u ovo blagdansko vrijeme kada smo osjetljiviji prema ljudskoj patnji da napravimo još jedan mali iskorak prema svojim bližnjima, ali i svima onima koji su se zatekli na području Varaždinske županije – rekao je između ostalog župan Stričak koji je podsjetio kako je ova godina za županiju bila i godina obrazovanja, dok će iduća biti godina zdravstva.

Već početkom godine otvaramo tzv. „Spinalni centar“ u Varaždinskim Toplicama, u Varaždinu objedinjeni hitni bolnički prijem, započinjemo s izgradnjom Centralnog operacijskog bloka, a nastavljamo i s projektiranjem nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. I kada nam se čini da je teško i da postoje određene razmirice, sjetimo se kako je pokretač dobrote uvijek čovjek. Stoga bez obzira na određene političke utakmice vjerujem da svi igramo za našu Domovinu, županiju, gradove i općine – zaključio je župan Stričak.

 

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice Ženskog vokalnog sastava „Erato“ KUD-a Petrijanec, dok su prijem svojim dolaskom uveličali i pripadnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024

  0%