play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska djeca krenula u školu, ove godine upisano je 401 dijete

U varaždinskim osnovnim školama danas,  za ukupno 3481 učenika počela je nova školska  godina. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić uveličali su ovaj put svečanost za prvašiće u VII. Osnovnoj školi u Donjem Kućanu.

Ravnatelj škole Jurica Hunjadi pozdravio je 28 prvašića, njihove roditelje i uzvanike. Nakon kraće prigodne priredbe kojom su učenici izrazili dobrodošlicu svojim novim prijateljima u prvim razredima, učiteljice i gradonačelnik su podijelili refletirajuće trake kojima će biti povećana razina sigurnosti djece prilikom dolaska u školu. Gradonačelnik Neven Bosilj je potom izjavio:

Vidimo da varaždinska djeca idu u školu s osmjehom na licu. Naučit će nova znanja, steći će nove prijatelje i bit će im to sigurno najbolje razdoblje u životu. Svim sudionicima u prometu upućujem apel da paze na djecu. Oni su dobili reflektirajuće prsluke, osno trake koje je osigurao Grad Varaždin. Apeliram na vozače da voze pažljivo i oprezno naročito u blizini škola. Sa policijskom upravom dogovorili smo da prvih par mjeseci škole  posebnu pažnju posvete  prometu u blizini škola. Prošle godine u prve razrede varaždinskih osnovnih  upisano je 398 djece, a ove godine 401 dijete. Povećanje od troje nije puno, ali i taj mali porast je možda je najava promjene trenda jer je zadnjih godina kontinuirano padao broj djece upisane u prve razrede. Možda smo sada ipak došli do toga da ćemo imati uzlazni trend. – rekao je gradonačelnik naglasivši da je Grad Varaždin osigurao bolje uvjete školovanja.

Od ove godine osiguravamo besplatan produženi boravak. To je jedna od novosti u Gradu Varaždinu. Prije dvije godine krenuli smo s besplatnim toplim obrokom što je preuzela i država na razini cijele države. Sada Grad Varaždin ponovo nudi nešto novo i nadam se da će nas ministarstvo prosvjete i obrazovanja pratiti i dalje. U tu svrhu predvidjeli smo trošak 1,2 milijuna eura. To je puno novaca, ali za našu djecu, ništa nije puno. Pozivam roditelje da iskoriste tu povlasticu” rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj poželjevši djeci i roditeljima sretan i uspješan početak nove školske godine.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%