play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin pomaže stradalim područjima u Sloveniji

Grad Varaždin preusmjerio novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji. Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila 3 profesionalna odvlaživača zraka od koji su 2 donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije. Donaciju su danas ujutro uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec. Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji koja će itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.

Slovenska vlada odlučila je da današnji dan, ponedjeljak, 14. kolovoza, proglasi danom solidarnosti. Građani će dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava i pomogli poznaniku, susjedu, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Novi eko vrt u Dječjem vrtiću Vinica

  Polaznici Dječjeg vrtića Vinica u suradnji sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“ zasadili su eko vrt. Ovim se aktivnostima nastojalo kod djece potaknuti razvoj životno-praktičnih vještina i razvijati ljubav prema prirodi. Donirane sadnice povrća i začinskog bilja vrijedne dječje ruke sadile su u gredice, te su usput naučili koje su sve radnje potrebne kako bi se moglo uživati u plodovima. U sadnji vrta, djeci je pomogao načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

  today05/05/2023 116

  0%