play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin pomaže stradalim područjima u Sloveniji

Grad Varaždin preusmjerio novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji. Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila 3 profesionalna odvlaživača zraka od koji su 2 donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije. Donaciju su danas ujutro uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec. Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji koja će itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.

Slovenska vlada odlučila je da današnji dan, ponedjeljak, 14. kolovoza, proglasi danom solidarnosti. Građani će dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava i pomogli poznaniku, susjedu, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro potpisivanje Razvojnog sporazuma Sjever

  Župan Varaždinske županije Radimir Čačić bio je domaćin radnog sastanka kolegama županima, županu Međimurske županije Matiji Posavcu, županu Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu, Željku Kolaru, županu Krapinsko-zagorske županije, a u ime Bjelovarsko-bilogorske županije sastanku je prisustvovao zamjenik župana Neven Alić. Uz njih su radni sastanak održali i regionalni koordinatori, odnosno direktori razvojnih agencija, raspravljalo se o projektima vrijednima preko 10 milijardi kuna, a župani su izrazili nadu da država u što […]

  today05/03/2021 33

  0%