play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljeni projekti za mlade Varaždince

U multimedijalnoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer, u ponedjeljak 29. kolovoza predstavljeni su projekti za mlade Varaždince pristigli na javni poziv Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Predstavljanju projekata nazočio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je uvodno naglasio. „Zadovoljstvo mi je predstaviti ovaj projekt po kojem smo prvi među većim gradovima u Hrvatskoj. U proračunu smo predvidjeli sredstva za mlade i njihove projekte kojim će pokazati što znaju i umiju. Za tu smo svrhu izdvoji 100 tisuća kuna za početak za mlade, a dodatno smo predvidjeli i sredstva za djecu 50 tisuća a rebalansom još 20 tisuća. Ponosan sam na naše mlade koje smo uključili u razvijanje planova i strategija od kada smo došli prije godinu dana i ovu su rezultati tog rada. To je jedan od pokazatelja koji pokazuje koliko ova gradska uprava želi da mladi budi integralni dio našeg rada.”

Predsjednik Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki u timu je koji je potaknuo i koji realizira taj projekt pa je uz ostalo na počeku predstavljanja izjavio. „Po preuzimanju odgovornosti za upravljanje gradom, odlučili smo se za jedan projekt koji predstavlja iskorak u pogledu demokracije i participacije mladih u društvu. Ukupno je prijavljeno dvanaest projekata, velik broj mladih se uključio. Nakon predstavljanja očekujemo da mladi u dobi od 15 do 30 godina glasuju i sami odlučuju o najboljim projektima. To je jedan presedan u Hrvatskoj čime se Varaždin može ponositi. Ovo je pilot projekt za koji je osigurano 100 kuna. Vrijednost prijavljenih projekata je 200 tisuća kuna. Pred našim mladima je borba za najbolje projekte.” – rekao je Lovro Lukavečki pozvavši sve mlade da u online anketi koja će biti objavljena na službenim web i Facebook stranicama Grada Varaždina od 3. do 11. rujna glasaju u što većem broju. Predstavljanju je nazočila i Mirna Kezele.

 

Predstavljeni su slijedeći projekti:

RB. Naziv prijedloga projekta Naziv predlagatelja-Ime Prezime
1. Starogradski plesovi za mlade Varaždince Centar tradicijske kulture Varaždin
2. PGV ljubitelji prirode Prva gimnazija Varaždin
3. POKRENI PROMJENU – prihvati različitost Udruga Humano & ETC
4. Radionica filmske kritike Filip Kušter
5. Pokreni i upotpuni život Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola
6. Mladi poduzetnici Gospodarska škola Varaždin
7. Kreativna radionica glazbene produkcije za djecu i mlade Ivor Barić
8. Prevencija negativnog utjecaja socijalnih mreža na sliku tijela Medicinska škola
9. Varaždinski community radio Tim Hrvaćanin
10. Ljetna škola Udruga za promicanje tehničke kulture Makerspace varaždin
11. Restauracija Kioska K67 u P4 Udruga mladih Varaždinski underground klub
12. Prva Ljetna škola Inženjerstva okoliša Studentski zbor Geotehničkog fakulteta/Geotehnički fakultete Sveučilišta u zagrebu
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Priređeni prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije

  Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava početkom, prosinca, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec upriličila je prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji su pomagali ljudima na potresom pogođenim područjima te su bili uključeni i u akcijama procjepljivanja stanovništva. Zamjenica župana je pohvalila njihovu nesebičnost, trud, uloženo vrijeme i humanost kojeg daju društvu. „Naši dragi volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije odličan su primjer kako […]

  today11/12/2021 42

  0%