play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim opločnicima. Ukupna vrijednost radova iznosi 136 tisuća eura, a predviđeni rok završetka je četiri mjeseca.

Prema najavama gradonačelnika Marijana Škvarića ovo nije jedino ulaganje u prostor novog gradskog groblja.

 

U tijeku je izrada projekta izgradnje zida za urne na prostoru iza grobne kuće, a u planu je i skora obnova prostora oko spomen križa. Time bi se u potpunosti kroz dvije godine obnovio prostor novog groblja.

Paralelno s tim investicijama, radit će se i na realizaciji projekta izgradnje parkirališta kod starog groblja te uređenja Memorijalnog groblja Lepoglava.

Procijenjena vrijednost svih investicija iznosi preko 650 tisuća eura, a nakon što se one realiziraju Lepoglava će dobiti reprezentativno uređen prostor posljednjeg počivališta.

„U Gradu Lepoglavi brinemo za sve potrebe naših sugrađana što potvrđuju i ove investicije koje možda i nisu toliko atraktivne kao ulaganja u neke druge projekte, no itekako su važne za naše građane i za komunalni razvoj i ukupni izgled grada.“ -zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe

  Europska atletska federacija objavila je deset nominiranih mladih atletičarki, među kojima se nalazi Jana Koščak, za najbolju mladu atletičarku Europe, odnosno zvijezdu u usponu (Rising Star). Kako donose Sportske novosti, Jana je u svibnju u austrijskom Götzisu nastupila na najvećem višebojskom mitingu na svijetu te sa 6293 boda ostvarila najbolji rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke u seniorskom sedmoboju. Ujedno je to i sedmi rezultat svih vremena na juniorskoj (U-20) […]

  today22/09/2023

  0%