play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim opločnicima. Ukupna vrijednost radova iznosi 136 tisuća eura, a predviđeni rok završetka je četiri mjeseca.

Prema najavama gradonačelnika Marijana Škvarića ovo nije jedino ulaganje u prostor novog gradskog groblja.

 

U tijeku je izrada projekta izgradnje zida za urne na prostoru iza grobne kuće, a u planu je i skora obnova prostora oko spomen križa. Time bi se u potpunosti kroz dvije godine obnovio prostor novog groblja.

Paralelno s tim investicijama, radit će se i na realizaciji projekta izgradnje parkirališta kod starog groblja te uređenja Memorijalnog groblja Lepoglava.

Procijenjena vrijednost svih investicija iznosi preko 650 tisuća eura, a nakon što se one realiziraju Lepoglava će dobiti reprezentativno uređen prostor posljednjeg počivališta.

„U Gradu Lepoglavi brinemo za sve potrebe naših sugrađana što potvrđuju i ove investicije koje možda i nisu toliko atraktivne kao ulaganja u neke druge projekte, no itekako su važne za naše građane i za komunalni razvoj i ukupni izgled grada.“ -zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%