play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uređuje se groblje u Mađarevu, sklopljen ugovor vrijedan više od 40 tisuća eura

U Novom Marofu sklopljen je Ugovor o radovima na izgradnji ograde na groblju u Mađarevu, a ugovor je uz gradonačelnika Sinišu Jenkača potpisao i predstavnik izvođača radova iz tvrtke Novokom. Mjesto izvođenja radova je groblje u naselju Mađarevo, Donje Makojišće.

Cijena radova na izgradnji ograde iznosi ukupno 42.470,50 eura. Ovaj projekt potvrđuje posvećenost Grada prema očuvanju i unapređenju infrastrukture groblja na području Novog Marofa kako bi svi građani imali dostojanstveno mjesto za oproštaj od svojih najmilijih.

Naime, u Novom Marofu su uvjerenja da je briga i očuvanje groblja moralna i društvena obaveza, a takvog razmišljanja je i gradonačelnik Jenkač.

-Briga o grobljima nije samo infrastrukturno pitanje, već i moralna obveza prema našim sugrađanima. Groblja su mjesta gdje se njeguje sjećanje na naše pokojnike, našu prošlost, i gdje pronađemo utjehu i snagu u trenucima gubitka. Stoga, ulažemo napore kako bismo osigurali dostojanstvena i uredna groblja za sve građane – rekao je Jenkač.

Na području Novog Marofa postoje četiri gradska groblja, a osim groblja u Mađarevu, tu su i groblje Remetinec, groblje Oštrice te groblje Presečno. Briga o njima dokazuje da Grad Novi Marof vjeruje kako se poštovanje i briga prema mrtvima odražava i na poštovanje i brigu prema živima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%